A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Fizetős városnézést csinált az esküvőjéből egy pár New Yorkban

Vágólapra másolva!
Egy New York-i pár, akik elhatározták, hogy stílusosan házasodnak, elvesztették vendégeik nyolcvan százalékát, miután úgy döntöttek, hogy fejenként 333 dollárt (120 ezer forintot) kérnek tőlük.
Vágólapra másolva!

Nova és Reemo Styles a város ikonikus Szent Patrik katedrálisában tartotta esküvőjét, de rájöttek, hogy csak a helyszín 150 000 dollárba (54 millió forintba) kerülne nekik. 

Hatvan vendég volt hajlandó fizetni az élményért, amely magában foglalt egy busztúrát New York Cityben és egy steak és homár vacsorát, ugyanakkor a lépés elborzasztotta a hagyománytisztelő rokonokat.

Soha nem jutna eszembe, hogy valakit arra kényszerítsek, hogy fizessen azért, hogy eljöjjön az esküvőmre! Ez nevetséges

- írta az egyik.

A 30 éves Nova elmondta, hogy kreatívan kellett gondolkodniuk, miután rájöttek, mennyibe kerülne álmaik esküvője. Én azt mondtam: 

Az emberek azért választják a Beyoncé-koncertet, mert tudják, hogy élményben lesz részük. Tegyünk mi is egy kis stresszt a vendégekre, és adjunk el jegyeket az esküvőnkre

- mondta az életmód-influencer. 

Reemo figyelmeztette, hogy az ötlet kockázatos és az emberek nem fognak eljönni. A pár azonnali visszatetszést tapasztalt, amikor közölték a szeretteikkel, hogy vegyék elő a pénztárcájukat. 

Soha nem költenék pénzt jegyekre. Mit gondoltok, kik vagytok? Jay-Z és Beyoncé?

- mondta nekik az egyikük. 

A Knot Real Weddings éves tanulmánya szerint egy átlagos esküvő költsége az Egyesült Államokban 2023-ra 35 000 dollárra (12 millió forintra) emelkedett. A legdrágább New York, ahol az átlagos esküvői költségek 49 000 dollárra (17,6 millió forintra) rúgnak. A legdrágább a helyszín, ez teszi ki a teljes költség körülbelül 37 százalékát.

Stylesék szokatlan megközelítése lehetővé tette számukra, hogy álmaik helyszínét válasszák és megtöltsék a buszukat egy látványos New York-i utazáshoz. 70 000 dollárt (25 millió forintot) is megtakarítottak, amit a családalapításra terveznek fordítani.

A pár 2023 júniusában kötötte össze az életét, de a hír, hogy hogyan finanszírozták az alkalmat, idén májusban kezdett terjedni, amikor a pár az esküvői videókat feltette a TikTokra a következő felirattal: 

Tényleg jegyeket adtunk el az esküvőnkre!?

Sokan gyorsan reagáltak. 

Ezek az emberek zsugoriak! Akarják a csillogást, de túl csórók ahhoz, hogy kifizessék. Elvárják, hogy a barátaik fizessék az esküvőjüket! Megszakítanám a barátságomat bárkivel, aki ezzel próbálkozik

- írta az egyikük. 

A legtöbb kommentelő azt írta, hogy megsértődnének, ha vendégenként 333 dollárt (120 ezer forintot) kérnének tőlük. 

Ha nem engedheted meg magadnak, ne csináld. Egyáltalán nem fizetnék azért, hogy eljöjjek egy esküvőre, mert már így is fizetek azért, hogy elmenjek; benzin, idő a készülődésre, ajándék: ez olyan pénz/idő, amit másra is költhetnék

- tette hozzá egy harmadik. 

De néhányan le voltak nyűgözve az újszerű ötlettől a rohamosan emelkedő esküvői költségek mellett és azt írták, hogy nagyon is okos ötlet volt - számolt be róla a Daily Mail.

Van, ahol nem számít a pénz

Korábban már beszámoltunk róla, hogy megnősül a leggazdagabb ázsiai, Mukesh Ambani indiai iparmágnás fia. Anant Ambani és menyasszonya számára háromnapos ráhangolódó partit szervezett a családja, mintegy 1200 meghívottal. 

A 29 éves milliárdos, Anant Ambani és menyasszonya, Radhika még márciusban került a címlapokra, miután kiderült, hogy egy felejthetetlen partit rendeztek a júliusi esküvőjük megünneplésére az indiai Jamnagarban. 

A pár esküvője sokáig emlékezetes marad majd. Az esküvőre több mint ezer embert hívtak meg, köztük rengeteg hírességet is, akiket még nyaralni is elvittek, mielőtt kimondják az igent. 

Ahogy az Origo korábban beszámolt róla, pár első esküvő előtti partiján Rihanna lépett fel, míg a másodikon - egy földközi-tengeri hajóúton - a Backstreet Boys, Katy Perry énekesnő és Andrea Bocelli olasz tenor is fellépett. A harmadik buli sztárfellépője Justin Bieber volt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!