A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

Két tinédzsert, köztük egy 9 hónapos terhes lányt villámcsapás ért Indianában

Vágólapra másolva!
Két amerikai tinédzserbe, egy 18 éves férfiba és egy 9 hónapos terhes lányba csapott a villám, amikor éppen a házuk kertjében sátraztak.
Vágólapra másolva!

Két fiatalt, köztük egy 9 hónapos terhes lányt, kórházba szállítottak péntek este, miután a sátorba, amelyben tartózkodtak, belecsapott a villám - közölték az indianai hatóságok.

Az áldozatok egy sátorban voltak, amely az indianai Country Squire Lakesben lévő lakóházuk hátsó kertjében volt, amikor a villám beléjük csapott - közölte szombaton a Jennings megyei seriff hivatala.

Az elsősegélynyújtók kórházba szállították a párost, állapotuk jelenleg stabil.

A baba is jól van - írta az ABC.

Korábban arról is írtunk, hogy villám csapott egy csehországi gyermekünnepségbe, többeket újra kellett éleszteni. Villámcsapás miatt rengetegen megsérültek Drezda belvárosában is.

Halálos villámcsapás ért egy strandolót a Jersey Shore-tengerparton júniusban, miután vízben játszó gyerekek után ment, hogy figyelmeztesse őket a közelgő viharra.

Azt is megírtuk, hogy egy görög lány a szüleivel fürdőzött július 26-án pénteken a turisták között is népszerű Faros strandon. Hirtelen elkezdett esni az eső, ezért a család kijött a vízből, de az idő nagyon gyorsan még rosszabb lett, egy hatalmas vihar csapott le a térségre. 

Rengeteg villámlás volt, az egyik pedig eltalálta a gyereket. 

Korábban megírtuk, hogy egy Utah államban túrázó ifjúsági csoport hét tagját szállították kórházba, miután villám csapott le a közelükben. A gyerekek Sevier megye keleti részén tartózkodtak helyi idő szerint 13:15 körül, amikor elkezdett szemerkélni az eső, majd hirtelen a semmiből lecsapott egy villám - írta közleményében Nathan Curtis, Sevier megye seriffje. "Körülbelül 50 fiatal érezte a villámcsapás okozta áramütést" - mondta Curtis, hozzátéve, hogy a fiatalok közül összesen heten szorultak kórházi ellátásra. Kettejüknek súlyos tünetei voltak, őket mentőhelikopterrel szállították az egyik Utah állambeli gyerekkórházba. 

Colorádóban tehenekbe csapott a villám. A szarvasmarhákra felügyelő farmerbe is belecsapott a villám. Az 51 éves férfi a farmjukon, Rand városa előtt, nem  messze Denvertől egy utánfutóról etette a csordát. Több mint 100 szarvasmarhába csapott bele a villám, 34 közülük elpusztult. A férfi apósa és felesége nem messze az utánfutótól, a farm közelében tartózkodott, ők túlélték a szerencsétlenséget. A Huffpost szerint a mentők megpróbálták megmenteni a villámcsapást szenvedett férfit, de a helyszínen meghalt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!