A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
13:00VívásJapan-Hungary
HUNMagyarország
15:00VízilabdaAusztrália-Magyarország
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl

Hatalmas zavargások az Egyesült Királyságban a southporti ámokfutást követően

Southport, késelés
Helyszínelők a Southport-i ámokfutás helyszínén
Fotó: AFP/Darren Staples
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Királyságban elszabadultak az indulatok a southporti brutális ámokfutást követően, miután három gyerek meghalt. A hatóságok egész hétvégére zavargásokra számítanak. Péntek este Sunderlandet gyújtották fel a randalírozok.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról lapunk is beszámolt, legutóbbi a southporti késelés után, három kisgyerek meghalt, nyolc másik pedig súlyosan megsérült. Az elszabadult indulatok miatt most Nagy-Britannia a hétvégi zavargásokra készül.

Southport,gyerek,gyilkosság
Az ámokfutó három áldozata Fotó: BBC

Tartalékos ügyvédeket hívtak be, továbbá a veszélyeztetett területeken börtöncellákat szabadítottak fel A Daily Mail cikke szerint. Több mint 35 tüntetést terveznek az Egyesült Királyság városaiban, és félő, hogy a héten már látott, rendőrökre támadó jelenetek megismétlődhetnek. A rendbontók elleni tömeges fellépésre való felkészülés érdekében extra ügyvédeket hívtak be hétvégi szolgálatra, míg egyes tervek szerint a fogvatartottak országszerte történő átcsoportosításával több cellát szabadítanak fel a veszélyeztetett területeken. 

Sunderlandet péntek  este ostrom alá vették, amikor randalírozó fiatalok felgyújtottak egy rendőrőrsöt és kifosztottak üzleteket, miközben a huligánok téglákkal és rakétákkal támadtak a rendfenntartókra, miután Southport parlamenti képviselője gusztustalannak és undorítónak nevezte a keddi rendbontókat, akik megtörik a gyászt.  Több száz fős tömeg vonult végig az északi város utcáin. Patrick Hurley, Southport parlamenti képviselője brutálisan nekiment a lázadóknak, amikor a Timesnak azt mondta: 

A rendőrök, akiket kedd este megtámadtak, sok esetben pontosan ugyanazok a rendőrök voltak, akik egy nappal korábban valószínűleg életük legtraumatikusabb napját élték át, amikor a helyszínen voltak közvetlenül az támadás után. Aztán 24 órával később már téglákkal dobálják őket. Ez teljesen undorító. És ezt a szélsőségességnek kell nevezni. Ez egy felbolydult város nyers érzelmeinek elrablása. Elrabolták a családok gyászát.

A rendőrök és a csőcselék között erőszakos összecsapásokra került sor, téglákat és sörös dobozokat dobáltak a levegőben, autókat borítottak fel és gyújtottak fel a randalírozok. 

Helyszínt biztosító rendőr 2024. július 29-én, miután egy férfi nyolc embert megkéselt az északnyugat-angliai Southport Meols Cop középiskolájában. Az áldozatokat kórházakban ápolják, a támadót őrizetbe vették. MTI/EPA/Adam Vaughan

A Telegraphnak nyilatkozó Kemi Badenoch, volt gazdasági és kereskedelmi miniszter arra figyelmeztetett, hogy nem lehet csak úgy figyelmen kívül hagyni a feszültséget: "Azt kellene mondaniuk, hogy világosabb stratégiára van szükségünk az integrációval kapcsolatban, ami jelenleg nincs meg. Ehelyett úgy teszünk, mintha minden rendben lenne, és csak néhány rossz almáról lenne szó, ami néha így is van. De ha sikeres, több fajú országot akarunk, akkor erőfeszítéseket kell tennünk ennek érdekében. Nem tehetünk úgy, mintha nem lennének feszültségek."

Szerda este több mint 100 tüntetőt tartóztattak le a Whitehallban, ahol üvegeket és konzervdobozokat dobáltak a rendőrökre, és erőszak tört ki a Durham megyei Hartlepoolban, valamint Manchesterben az Oldham Roadon lévő Holiday Inn előtt. Csütörtökön Sir Keir Starmer miniszterelnök új "nemzeti" választ jelentett be a rendbontásokra, amely összekapcsolja a rendőri erőket az egész országban. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!