14 éves gyerek lövöldözött egy iskolában, többen meghaltak

Vágólapra másolva!
A jelenlegi információk szerint két diák és két tanár halt meg egy iskolai lövöldözésben Georgia államban, többen pedig megsérültek. Az elkövető egy 14 éves fiú lehet, az indítékai még nem ismertek.
Vágólapra másolva!

Legalább négy fiatal meghalt, kilencen pedig megsérültek, miután egy fegyveres lövöldözni kezdett egy amerikai középiskolában, Georgia államban - írja a Magyar Nemzet. A rendőrség eddig egy embert tartóztatott le. Az egyik szülő az egyik vezető baloldali amerikai csatornának elmondta, hogy éppen dolgozott, amikor kapott egy sms-t, hogy lövöldözés van a középiskolában. Azt mondta, hogy a gyermeke a szomszédos általános iskolában volt a támadás idején. 

A kerület összes iskoláját lezárták. A szülő azt mondta, hogy mindent otthagyott, és az iskolához ment. Amikor odaért, már rengeteg szülő aggódva várta a fejleményeket a gyerekeikről. Később egy fotót is közzétettek a feltételezett gyilkosról, egy kapucnis férfi lehet a támadó. Jud Smith, Barrow megye seriffje szerint a hatóságok igyekeznek válaszokat találni, de a nyomozás még napokig is eltarthat.

Erin Clark, az egyik 17 éves diák édesanyja arról beszélt a médiának, hogy épp a munkahelyén volt, amikor a fia sms-ben írt a lövöldözésről. „Iskolai lövöldözés. Nagyon félek! Nem viccelek” – írta a megrémült diák. „Azonnal indulok a munkából” – válaszolta Clark. „Szeretlek” – írta vissza a fia. „Én is szeretlek, kicsim” – válaszolt az anyja, mielőtt a középiskolához rohant.

A fia, aki végzős az iskolában, nyolc vagy kilenc lövést hallott, mielőtt becsukta volna az osztályterem ajtaját. Ő és egy másik osztálytársa székekkel és asztalokkal torlaszolták el az asztalokat. Egy másik fiatal azt mondta, éppen kémiaórán voltak, amikor sikolyokat és lövéseket hallottak. A órát tartó tanár az ajtóhoz ment, amikor egy másik oktató berohant az ajtón és azt kiabálta, hogy torlaszolják el bejáratot. 

A rendőrség később közölte, hogy reggel egy ismeretlen férfi telefonon figyelmeztette az intézményt, hogy a nap folyamán öt iskolában lesz lövöldözés.

A Fox News arról ír, hogy az elkövető a 14 éves Colt Gray lehetett, aki két iskolást, illetve két tanárt ölt meg, többeket megsebesített. Arról egyelőre nincs információ, hogy Gray miként jutott hozzá a fegyverekhez. Az is kiderült, hogy a tinédzser az iskolába járt, de az indítéka még tisztázatlan.

Donald Trump republikánus elnökjelölt közösségi média bejegyzésben ítélte el a lövöldözést, az elkövetőt szörnyetegnek nevezte, az eseményt pedig tragédiának.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!