Eltűnt egy csecsemő és a nagymamája az olasz áradások során

Vágólapra másolva!
Két külföldi turista, egy ötónapos csecsemő és a nagymamája tűnt el kedden, miután az éjszaka folyamán áradások sújtották Olaszország középső, toszkánai régióját.
Vágólapra másolva!

Búvárok, mentőkutyák és drónok segítségével kutatnak az eltűnt csecsemő és nagymama után, de még nem sikerült megtalálni őket. Óriási mennyiségű eső esett le Pisa tartományban. Az árvíz elől a turisták a háztatőre menekültek. 

A szülőket és a nagyapát sikerült megmenteni.  

A súlyos áradást egy helyi folyó okozta Toszkána középső részén, Montecatini Val di Cecinában. Az AP News szerint a heves esőzés miatt a helyi utakat is lezárták,

 700 otthon maradt áram nélkül. 

Eugenio Giani toszkán elnök szerint a térségben 1928 óta nem volt ilyen pusztító időjárás. 

A múlt héten Olaszország északi Emilia-Romagna régióját sújtották áradások, több mint 1000 ember kényszerült elhagyni az otthonát.  A Boris nevű ciklon Európa-szerte árvizeket okozott, a ciklon Olaszországban legalább 24 ember halálát okozta. 

Elképesztő károkat okoz az áradás Magyarországon és a szomszédos országokban is. A 2013 utáni legnagyobb árvízkatasztrófával kell, hogy szembenézzen Magyarország. Azóta viszont jelentős mértékű árvízvédelmi fejlesztés történt az országban. Bár délen még áradás van, a felső szakaszokon már elkezdődött az apadás.

 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!