Arcpirító hazugságon kapták Kamala Harrist - videó

Kamala Harris demokrata elnökjelölt
Kamala Harris demokrata elnökjelölt
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Kamala Harris szerint Donald Trump az elnöksége alatt tehetetlenül nézte végig, ahogy a bevándorlási nyomás egyre jobban összeroppantotta a menekültügyi rendszert. A demokraták elnökjelöltje azonban nem mondott igazat, hiszen Donald Trump keménykezű migrációs politikát folytatott a Fehér Házban töltött ideje alatt.
Vágólapra másolva!

Kamala Harris alelnök, a demokraták elnökjelöltje a douglasi kampánybeszédében élesen bírálta Donald Trump volt elnököt, amiért szerinte nem tett eleget a nemzet bevándorlási rendszerének javítása érdekében. 

Nem oldotta meg a bevándorlási bírák hiányát. Nem oldotta meg a határőrök hiányát. Nem ő teremtett törvényes utakat nemzetünkbe. Semmit sem tett az elavult menekültügyi rendszer kezelése érdekében, és nem dolgozott együtt a féltekénk más kormányaival annak érdekében, hogy megbirkózzon azzal, ami egyértelműen szintén regionális kihívás”

– fogalmazott Harris.

Donald Trump elnöksége azonban számos konkrét intézkedést hozott a határon. Több mint 400 mérföldnyi határfalat építtetett, amely a határellenőrzés megerősítését célozta. Emellett megszüntette az úgynevezett „catch-and-release” gyakorlatot, amely lehetővé tette a migráns családok szabadon bocsátását az országba való belépés után.

Ez az intézkedés megszüntette azt a lehetőséget, hogy a migránsok kihasználják a jogi kiskapukat.

Bár Trump megígérte, hogy 15 ezer új határőrt és bevándorlási tisztet alkalmaz, ami végül azért nem érte el ezt a szintet, mert a toborzás nehézségekbe ütközött. Az amerikai vám- és határvédelmi ügynökség jelentős kihívásokkal nézett szembe a munkaerő-toborzás terén, de ezek a problémák már Trump előtt is jelen voltak.

Trump elnöksége során továbbá megszűnt a körülbelül 200 ezer salvadori migráns számára biztosított ideiglenes védettségi státus, és megvonták a Közép-Amerikai országoknak nyújtott külföldi segélyeket a migránskaravánok megállítása érdekében. Az Egyesült Államok vám- és határvédelmi ügynöksége azon szervezetek között van, amelyeket az egyik legkevésbé vonzó munkahelyként tartanak számon az amerikai szövetségi kormányzatban. Az ügynökség küzd a toborzási és megtartási problémákkal, miközben a határon dolgozó ügynökök száma csökkenő tendenciát mutat.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!