Atomháborúról beszél az orosz külügyminiszter

Vágólapra másolva!
Szergej Lavrov hangsúlyozta, hogy senki sem kíván háborút, de figyelmeztetett, hogy ha erre kerülne sor megvannak a szükséges eszközeik.
Vágólapra másolva!

Az orosz-ukrán konfliktus ellenére Oroszország nem akar nukleáris háborút, és nem tartja helyesnek az ezzel kapcsolatos vitákat, amelyek a piros gomb megnyomásának időpontjáról szólnak – nyilatkozta az orosz külügyminiszter a Sky News Arabia televíziónak. Lavrov szerint atomháborút senki nem kíván, azonban kiemelte, hogy Oroszország rendelkezik olyan fegyverekkel, amelyek súlyos következményeket jelentenének Kijev támogatóira nézve.

Megvannak ezek a fegyverek, mégpedig teljes harckészültségben

- hangsúlyozta. Az orosz külügyminiszter szerint közvetlen konfliktus alakulna ki Oroszország és a NATO között, ha Ukrajnának engedélyeznék, hogy hosszú hatótávolságú amerikai, brit és francia fegyverekkel támadásokat hajtson végre Oroszország területén a háború során. Hozzátette, hogy Washingtonban vannak olyanok, akik tisztában vannak ennek a veszélyével - írja a Mandiner.

A NATO harcot folytat Oroszország ellen. De ez egy hibrid háború, amelyet az ukránok révén folytatnak. Amennyiben azonban nagy hatótávolságú rakétarendszerek is bevetésre kerülnek, akkor mindenkinek legyen világos, hogy ezeket az ukránok egyedül nem fogják tudni üzemeltetni. A célra irányítás, a műholdas adatok, a repülési feladatok, mind olyasvalami, amit csak a gyártó ország szakemberei tudnak elvégezni

- szögezte le Lavrov. 

A politikus megismételte az interjú során, hogy Moszkva nem keresi az orosz–ukrán háború eszkalációját.

Az orosz-ukrán háborús élő közvetítésünk ide kattintva érhető el. Arról is írtunk korábban, hogy titokban tárgyalnak az amerikaiak és britek a világháború kirobbantásáról és már atomháborúról beszél a NATO főtitkára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!