Már öten meghaltak Ausztriában az árvíz miatt - videó

Vágólapra másolva!
Ausztriában továbbra is magas a készültség az árvíz miatt, ahol már négyre emelkedett a halálos áldozatok száma.
Vágólapra másolva!

Ausztriában valamelyest csökkent a folyók vízszintje, de az árvízkészültség továbbra is magas, 

több helyen gátszakadásokra és földcsuszamlásokra számítanak, és még mindig sok háztartásban szünetel az áramszolgáltatás 

- mondta el kedd reggel Johanna Mikl-Leitner, Alsó-Ausztria tartomány miniszterelnöke.

Az árvíz halálos áldozatainak száma ötre emelkedett.

Áradás Ausztriában - Fotó: Christoph Reichwein / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Hétfő este egy férfi vízben lebegő holttestét találták meg Klosterneuburgban, kilétét és halálának okát még vizsgálják. Kedden reggel a tullni körzethez tartozó Würmlában egy 81 éves nőt találtak holtan vízzel elárasztott otthonában a mentők. 

Keddre virradóra Alsó-Ausztriában hét településről evakuálták az embereket a Tullni-medencében. A vöröskereszt ezer fő elhelyezésére alkalmas átmeneti szálláshelyet alakított ki.

A tartományban 21 helyen észleltek gátszakadást hétfőn, az árvíz okozta károk helyreállítása heteket, sőt akár hónapokat is igénybe vehet. Alsó-Ausztriában több mint 270 út továbbra is víz alatt van, és 26 települést nem lehet az ár miatt szárazföldön megközelíteni.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, hatalmas károkat okoz az árvíz Ausztriában. az esőzések miatt kritikus a helyzet Közép-Európában. Arról is írtunk, hogy 100 éve nem tapasztat árvíz érheti el Alsó-Ausztriát és már halálos áldozatai is vannak az ausztriai áradásoknak. Csehországban katasztrofális az árvízhelyzet, már több helyen fosztogatnak.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!