Óriási támadást indított az orosz légierő, meglepő helyen

Vágólapra másolva!
Az orosz védelmi minisztérium jelentése szerint a Kurszki területen intenzív légi tevékenység zajlik. Orosz Szu–35 vadászgépek járőröznek, míg Szu–34-es bombázók precíziós csapásokat mérnek ukrán célpontokra a határ menti övezetben.
Vágólapra másolva!

Az orosz légierő jelentős aktivitást mutat a Kurszki terület légterében, ami az ukrán határhoz közeli régió fokozott védelmét és a támadó műveletek támogatását szolgálja. Az orosz védelmi minisztérium által közzétett videó felvételek a dokumentálás mellett az ellenség elrettentését is szolgálják.

Szu-34-es orosz bombázó felkészült a felszállásra
Szu-34-es orosz bombázó felkészült a felszállásra
Fotó: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma

A Szu–35Sz többcélú vadászgépek legénységei kulcsszerepet játszanak a légtér biztosításában. Feladataik közé tartozik a kijelölt területek járőrözése, valamint a bombázó és vadászrepülőgépek, illetve harci helikopterek védelme ukrán katonai célpontok elleni légicsapások során. 

Eközben Szu–34-es bombázók precíziós csapásokat hajtottak végre az ukrán fegyveres erők katonai személyzete és haditechnikai eszközei ellen a Kurszki terület határ menti részén. Ez a művelet demonstrálja Oroszország azon szándékát, hogy megelőző csapásokkal gyengítse az esetleges ukrán katonai tevékenységet a régióban.

A bevetett repülőgéptípusok a modern orosz légierő gerincét képezik. A Szu–35Sz fejlett vadászgép kiváló manőverezőképességgel rendelkezik, míg a Szu–34-es bombázó repülőgép nagy pontosságú fegyverzetével és hosszú hatótávolságával tűnik ki. Mindkét típus bevetése jelzi, hogy Oroszország komoly erőforrásokat mozgósít a határ menti területek védelmére és a harci tevékenység támogatására.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!