Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül3 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 947. napjáról.

05:03
szeptember 27, 2024
Vágólapra másolva!

Még több brit ágyút kap Ukrajna

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma szeptember 26-án jelentette be, hogy 12 helyett 16 AS90-es önjáró tarackot biztosít Ukrajnának.

A bejelentésre akkor került sor, amikor Volodimir Zelenszkij elnök folytatja látogatását az Egyesült Államokban, ahol reméli, hogy támogatást nyer nemrég bejelentett „győzelmi tervéhez”.

A Keir Starmer miniszterelnök vezette, a július 4-i választások után megalakult munkáspárti kormány korábban bejelentette, hogy a hivatalba lépést követő első 100 napon belül 12 AS90-es tüzérségi löveget kíván átadni Kijevnek.

Ezekből az ágyúkból tizet már átadtak Ukrajnának, és az elkövetkező hetekben további hatot kapnak meg az ukrán fegyveres erők - áll a közleményben. (Kyiv Independent)

04:59
szeptember 27, 2024
Vágólapra másolva!

A hírszerzés aggodalma befolyásolja Biden döntését

Az amerikai hírszerzés arra figyelmeztet, hogy Oroszország fokozott erővel válaszolhat, potenciálisan akár halálos támadásokkal is az Egyesült Államok és szövetségesei ellen, ha Ukrajna engedélyt kap arra, hogy az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország által szállított nagy hatótávolságú rakétákat mélyen orosz területre irányuló csapásokra használhassa - írta a New York Times.

A hírportál idézett egy korábban nem közölt értékelést, amely szintén lekicsinyli azt a stratégiai hatást, amelyet ezek a nagy hatótávolságú rakéták gyakorolhatnak a háborúra, megemlítve Ukrajna korlátozott készletét és azt a bizonytalanságot, hogy hány nyugati ország biztosíthatja még ezeket a rakétákat.

Az elemzés kiemeli a jelentős kockázatokat és a bizonytalan hasznot a döntésből, amely most Joe Biden elnökre hárul, 

miután szeptember 26-án a Fehér Házban találkozott Volodimir Zelenszkij elnökkel.

Biden elnök döntési nehézségei Ukrajna nagy hatótávolságú rakéták iránti kérésével kapcsolatban részben az amerikai hírszerzés által kiemelt aggodalmakban gyökereznek - mondták amerikai tisztviselők a New York Timesnak. 

04:52
szeptember 27, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt csütörtökön

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!