Meggyilkolta, majd bebetonozta élettársát egy férfi Dél-Koreában

Vágólapra másolva!
Egy dél-koreai férfi beismerte, hogy meggyilkolta barátnőjét, és bebetonozta a nő holttestét - 16 évvel azután, hogy a nő eltűnését bejelentették.
Vágólapra másolva!

Az 50-es éveiben járó férfi azt mondta a helyi rendőrségnek, hogy egy tompa tárggyal megütötte a nőt egy vita során. Ezután a nő holttestét egy bőröndbe tette, amelyet egy tégla- és cementréteg alá temetett. 

Ott maradt észrevétlenül a múlt hónapig, amikor egy karbantartó felfedezte fúrás közben.

A holttestet - amelyet a bőrönd részben megőrzött - ujjlenyomatelemzéssel azonosították, mint az eltűnt nőét. 

A boncolás során kiderült, hogy a nő a fejét ért tompa tárgy okozta ütés következtében halt meg.

A férfi, akit a rendőrség "A úrnak" nevez, nem lakott a lakásban, amikor a holttestet felfedezték, de gyorsan megtalálták és letartóztatták. A férfi elmondta a rendőrségnek, hogy körülbelül öt évig élt együtt a nővel a geoje-i stúdiólakásban, mielőtt 2008 októberében egy vita során a férfi leütötte a nőt. 

Ezután a nő testét tartalmazó bőröndöt egy tégla- és cementréteg alá temette a harmadik emeleti kis erkélyen, ahová csak az egyik hálószobából lehetett bejutni.

A rendőrség szerint még nyolc évig lakott a lakásban, mielőtt 2016-ban kábítószerrel kapcsolatos vádak miatt letartóztatták. 

Azóta a lakás bérbeadója nem adta ki másnak a lakást, raktárként használta. A nő eltűnését családja csak három évvel a halála után jelentette be.

Állítólag megromlott a kapcsolat a lányukkal, és amikor Geoje városában keresték, azt mondták nekik, hogy a nő szakított "A úrral" és elhagyta a várost.

Csak idén, amikor az épület tulajdonosa vízszigetelési munkálatokat rendelt el, sikerült megoldani a 16 éve tartó rejtélyt. A rendőrség közölte, hogy folytatják a nyomozást, és várhatóan gyilkossággal fogják megvádolni a férfit - számolt be róla a BBC.

Korábban arról is írtunk, hogy több lövéssel meggyilkolta, majd Budapesten egy pincehelyiségbe betonozta be vállalkozó áldozatát egy 41 éves gyilkos, aki tettét beismerte. A bebetonozott holttestet 12 órás megfeszített munkával a fővárosi tűzoltók szabadították ki a beton szarkofágból.

Vádat emeltek egy tárnoki férfi ellen is, mert megölte a szeretőjét. A nőt megfojtotta, majd megpróbálta eltüntetni a nyomokat. A holttestet elásta és lebetonozta az alagsorban, autóját bérelt garázsba rejtette. Azért bukott le, mert nem fizette a bérleti díjat. A vallomása után a férfi azt mondta a bírónak, hogy bűnhődni akar

Arról is írtunk korábban, hogy egy nőügy és elszámolási vita miatt ölték meg Szlávy Bulcsút 1997-ben, akinek holttestét csak jóval később találták meg egy garázsba befalazva. A rendőröket a gyilkossággal gyanúsított vállalkozó vezette el Szlávy holttestéhez: elkezdte kiásni a bebetonozott testet egy budaörsi garázsban, amikor tetten érték.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!