Betegség miatt lemondták Ferenc pápa programjait

Vágólapra másolva!
Betegség miatt lemondja hétfői audienciáit a pápa, de a Vatikán megerősítette, hogy továbbra is tervben van Ferenc pápa belgiumi és luxemburgi útja.
Vágólapra másolva!

A Vatikán megerősítette, hogy továbbra is tervben van, hogy Ferenc pápa még ezen a héten Belgiumba és Luxemburgba utazik, annak ellenére, hogy hétfőn 

enyhe influenzaszerű tünetek miatt lemondta az összes audienciáját. 

Matteo Bruni vatikáni szóvivő elmondta, hogy a lemondás csak a hétfői audienciákat érinti. A pápa szeptember 13-án tért vissza Ázsiából, ahol négy országot látogatott meg. Csütörtökön pedig Luxemburgba utazik majd és a hétvégét Belgiumban fogja tölteni.

Enyhe influenzaszerű betegség miatt és a közelgő látogatásra való tekintettel elővigyázatosságból a mára tervezett pápai audienciák elmaradnak. Ferenc pápa szeptember 26-29. között Luxemburgba és Belgiumba utazik

 - írta a Vatican News közleménye.

A 87 éves pápa, aki két éve kerekesszéket használ, az elmúlt években számos egészségügyi problémával küzdött. Fiatalon egy légúti fertőzés miatt eltávolították a tüdejének egy részét. Idén februárban kórházba került Ferenc pápa, 2023-ban pedig három napot töltött kórházban, ahol intravénás antibiotikumot kapott egy légúti fertőzés kezelésére. 2021-ben 33 centimétert távolítottak el a vastagbeléből, majd két évvel később egy utóműtéten esett át egy hasi sérv helyreállítása és a hegszövet eltávolítása céljából - írja az ABC. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!