Több százszor tartóztattak már le egy brit tolvajt

Vágólapra másolva!
Több száz alkalommal letartóztatták már sorozatos bolti lopások miatt a 43 éves Tanya Liddle-t. A notórius tolvaj azonban nem hagyott fel a boltok fosztogatásával, amivel azt érte el, hogy mostanra Északkelet-Anglia összes üzletéből kitiltották.
Vágólapra másolva!

A 43 éves Tanya Liddle-t csaknem 400 alkalommal tartóztatták le, és még belegondolni is elképesztő, de összesen 171-szer ítélték el, ebből 150-szer bolti lopás miatt. A nőt mostanra kitiltották az összes üzletből Északkelet-Angliában.

 

Fotó: Northumbria Police

Tanya Liddle, a hírhedt bolti tolvaj már évek óta okozott nehézséget a boltosoknak, mivel bárhová betette a lábát, értékes áruk egész tömege tűnt el.

A lopások kivitelezéséhez elég furcsa módszert alkalmazott: 

mindig másfajta sapkát viselt, jellemzően vicces, extravagáns, nagyméretű kalapokat, hogy minél jobban elfedjék az arcát, és ne ismerjék fel a boltokban.

 

Fotó: Northumbria Police

Április 24-én  is egy ilyen extrém kalapot viselt, 

több százezres értékű elegáns dizájner táskákat emelt el az egyik TK Maxx üzlet polcairól. A videón látható, ahogy a táskákat a karjára akasztja, majd szemrebbenés nélkül kisétál velük az áruházból.

 

Fotó: Northumbria Police

A Newcastle-ből származó nő a sorozatos lopásokkal azt érte el, hogy az ország észak-keleti részén minden üzletből kitiltották, leszámítva egy gyógyszertárat, szupermarketet és ruhaboltot.

A rendőrök határozott fellépése után a Newcastle-i Polgári Bíróságon szeptember 12-én  sor került egy polgári jogi intézkedésre, amely

 az eddigi legszigorúbb korlátozás a visszaeső elkövetőkkel szemben. Ha Liddle megszegi a vele szemben kiszabott korlátozást, akkor börtönbe kerül. 

Fotó: Northumbria Police

"Örülünk, hogy sikerült eredményre jutni az ügyben, ami tiszteink kiváló és fáradhatatlan munkájának köszönhető. Liddle évek óta jelentős károkat okozott a helyi kiskereskedőknek, és bár többször is lehetősége lett volna változtatni a magatartásán, sosem tette meg. Ezt szem előtt tartva úgy érezzük, hogy ez a végzés legjobb módja annak, hogy bűncselekményeivel arányos büntetést kapjon. Remélem, ez az ítélet egyértelmű üzenet a többi bolti tolvaj számára, hogy az efféle viselkedést elfogadhatatlannak tartjuk, és bárki hasonló dolgot  követ el, az ügy bíróság elé fog kerülni. A lakosság megnyugtatása érdekében kijelentjük, hogy amennyiben Liddle-t olyan helyen találjuk, ahol nem lenne szabad lennie, akkor habozás nélkül intézkedünk és letartóztatjuk."

- közölte az esettel kapcsolatban Patrick Hannon rendőr.

Forrás: DailyStar

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!