Halálosan megfertőzte szomszédját koronavírussal, börtönbe került

Vágólapra másolva!
Bűnösnek találtak egy nőt Ausztriában csütörtökön, mert halálosan megfertőzte szomszédját COVID-19 vírussal. A bíró azt mondta a nőnek, hogy sajnálja.
Vágólapra másolva!

Bűnösnek találtak egy nőt Ausztriában, aki halálosan megfertőzte szomszédját COVID 19-el. Ez egy éven belül a második pandémiával kapcsolatos ítélet a helyi média szerint - írja az Independent.

A bíró csütörtökön négy hónap felfüggesztett börtön- és 800 eurós (több mint háromszázezer forint) pénzbüntetésre ítélte az 54 éves nőt gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.

Egy osztrák hírügynökség szerint az áldozat, aki rákos beteg volt, 2021-ben koronavírus okozta tüdőgyulladásban halt meg. Egy virológiai vizsgálat kimutatta, hogy a vírus DNS-e ugyanaz volt mind a két embernél, ami azt bizonyítja, hogy a vádlott „majdnem 100 százalékban” továbbította azt – mondta egy szakértő a bíróságon.

Sajnálom Önt személy szerint, úgy gondolom, hogy ilyesmi valószínűleg több százszor megtörtént

– mondta a bíró csütörtökön a bíróságon. „Nem szerencsés, hogy egy szakértő szinte teljes bizonyossággal megállapította, hogy fertőzésről Öntől származott" - tette hozzá. 

Az ítélet nem jogerős.

A BioNTech Karikó Katalin több évtizedes kutatására épített eszközökkel megtervezte az első mRNS-oltást a COVID-19 fertőzés leküzdésére. Az mRNS-en alapuló vakcina előnye, hogy gyorsan előállítható, nem okoz fertőzést, mert nincs benne a vírus teljes génállománya, ezért biztonságos. A Svéd Királyi Tudományos Akadémia a 2023. évi fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjat ezért Karikó Katalinnak és Drew Weissmannak ítélte oda azon felfedezéseikért, amelyek lehetővé tették a vakcina kifejlesztését.

Magyarország büszke azokra a magyarokra, akik kiemelkedő teljesítményt értek el - jelentette ki Vitályos Eszter kormányszóvivő a Nobel-díjasok Falának ünnepélyes átadásán. Ahogyan arról korábban az Origo beszámolt, augusztus közepén jelent meg a ShanghaiRanking Consultancy magas presztízsű egyetemi kiválósági világranglistája, a 2024-es Academic Ranking of World Universities (ARWU). A rangsorra csak négy magyar egyetem került fel, a Szegedi Tudományegyetem világviszonylatban a 401-500. helyen végzett. Ezzel több száz helyet javított, és a legjobb hazai eredményt érte el az SZTE - áll Szegedi Tudományegyetem közleményében.

Arról is írtunk, hogy közleményt adott ki a Szegedi Tudományegyetem, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy ismét csalók élnek vissza a Nobel-díjas professzor, Karikó Katalin nevével és képmásával.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!