Több száz csecsemő holttestét találták meg egy tömegsírban az Egyesült Királyságban

Vágólapra másolva!
Egy oldhami temetőben 303 holttestet, köztük több száz gyermeket és csecsemőt tartalmazó tömegsírt találtak.
Vágólapra másolva!

A jelöletlen nyughelyet a Royton temetőben fedezték fel, és 145 halva született csecsemő, 128 kisgyerek, valamint 29 felnőtt maradványait tartalmazza. Egy helyi nő fedezte fel a tömegsírt, amikor ikertestvérei sírját kereste.

A helyi tanácsosok szerint – akik segítettek a nőnek a sír megtalálásában – a temető különböző részein több tömegsír is lehet.  

Az 1980-as évek előtt bevett gyakorlat volt, hogy a halva született csecsemőket minden további nélkül elvették a szülőktől, akik aztán nem tudták meg, hová temették el őket.

A csecsemőket gyakran tömegsírokba temették. 

Az elmúlt 20 év során szerte az Egyesült Királyságban találtak csecsemők holttestét tartalmazó tömegsírokat – írja a Daily Mail.

A sírban talált felnőttek pedig valószínűleg úgynevezett „szegénytemetők” voltak. Ők olyan emberek, akik szegény családoknak a hozzátartozóit temették el, mivel azok nem tudták kifizetni a hivatalos temetést – számolt be a Sky News.

A helyi tanács úgy döntött, szeptember 11-én megvitatják az eltemetett gyermekek emlékművének felállítására vonatkozó terveket. A feljegyzéseket és dokumentumokat digitalizálják is, hogy a családok könnyebben hozzáférhessenek – írja a Daily Express.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!