Vágólapra másolva!
Felkorbácsolta az indulatokat Volodimir Zelenszkij ukrán elnök látogatása egy kulcsfontosságú csatatérállamban található lőszergyárba. Az amerikai képviselőház elnöke a washingtoni ukrán nagykövet azonnali menesztését követeli Zelenszkijtől.
Vágólapra másolva!

A kiélezett amerikai elnökválasztási küzdelembe való beavatkozásként értékelik a republikánusok Volodimir Zelenszkij ukrán elnök látogatását a Pennsylvania állambeli Scrantonban található lőszergyárba – számol be róla a Politico hírportál. Mike Johnson, az amerikai képviselőház elnöke egyenesen Okszana Markarova washingtoni ukrán nagykövet azonnali menesztését követeli Zelenszkijtől a „rövidlátó és szándékosan politikai” látogatás miatt.

James Comer, a képviselőház felügyeleti bizottságának elnöke bejelentette, hogy vizsgálatot indít az ügyben – írja a Breitbart amerikai hírportál.

A republikánusok több ponton is problémásnak látják az elnöki vizitet. Egyrészt a látogatásra csak demokrata politikusok kísérték el Zelenszkijt, másrészt Comer szerint a Biden-kormányzat adófizetői pénzből utaztathatta az ukrán államfőt Scrantonba, ráadásul azzal a céllal, hogy Kamala Harris alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje mellett kampányoljon a kulcsfontosságú csatatérállamnak számító Pennsylvaniában.

A fentiek miatt Comer szerint ez a látogatás akár választási beavatkozásnak is tekinthető.

Nem csupán az ukrán elnök, de Josh Shapiro demokrata pennsylvaniai kormányzó is komoly bírálatokkal szembesült, miután a közösségi médiában elterjedt egy videó, amelyen kézjegyével lát el egy rakétát Zelenszkij társaságában – szúrta ki a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Az Egyesült Államoknak a békéről kellene tárgyalnia, nem pedig háborút szítani”

– hangsúlyozta Marjorie Taylor Greene georgiai képviselő.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!