Drogcsempészet miatt kivégezhetnek négy embert Indonéziában

Vágólapra másolva!
Az indonéz hatóságok kedden közölték, hogy július óta hat embert tartóztattak le kábítószerrel kapcsolatos vádakkal Bali turistaszigetén. Az ország szigorú kábítószertörvényei értelmében a letartóztatottak közül négyet kivégezhetnek.
Vágólapra másolva!

Két thaiföldi állampolgárt, a 33 éves Rachanon Jongseehát és barátnőjét, a 31 éves Woranawan Wongsuwant szeptember 8-án tartóztatták le bali Ngurah Rai repülőterén. A párnál a hatóságok 1,9 kilogramm ecstasy porral kevert metamfetamint, - amelyet 108 gyümölcsízű kollagén italpor tasakjába csomagoltak - valamint 20 ecstasy tablettát találtak - közölte Rudy Ahmad Sudrajat tartományi kábítószer-ellenes vezető - írja az ABC News.

A The Jacarta Post szerint a rendőrség később letartóztatott két indonéziai állampolgárt, akiket azzal vádoltak, hogy Thaiföldről rendelték a kábítószert. Sudrajat szerint 

mind a négy embert kivégzik, ha a bíróság bűnösnek találja őket.

Indonéziában több tucat elítélt kábítószercsempész ül a halálsoron. 2015-ben négy nigériait, két ausztrált, egy brazilt és egy Fülöp-szigeteki nőt végeztek ki. Legutóbb 2016 júliusában hajtottak végre kivégzéseket, amikor egy indonéz és három külföldi személyt lőtt agyon egy kivégzőosztag.
2019 májusában egy francia állampolgárt 3 kilogramm ecstasy csempészéséért halálra ítéltek a Bali melletti Lombok szigetén, ezt az ítéletet azonban később egy felsőbb bíróság 19 év börtönre változtatta az ítéletét.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!