Bármelyik pillanatban bekeríthetik az ukrán hadsereget, szörnyű mészárlás jöhet

Vágólapra másolva!
Az ukrán fegyveres erők által évek óta birtokolt fontos erődítmények veszélyben vannak. Az oroszok egyre csak törnek előre.
Vágólapra másolva!

A Meduza hírportál arról ír, hogy az orosz hadsereg továbbra is épít az elmúlt hetek Pokrovszk melletti sikereire. Ráadásul az orosz fegyveres erők még nem kísérelték meg magát az ukrán csapatok számára logisztikai szempontból fontos város lerohanását. Ehelyett a fő erőkkel elfordultak tőle délre. Ez a manőver akut válságot okozott az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) védelmében Donbasz déli részén. 

Az ukránok kénytelenek lesznek visszavonulni

A lap szerint valószínűleg a bekerítés fenyegetésével az ukrán fegyveres erők kénytelenek lesznek visszavonni csapatait a több mint egy évig tartott Nyevelszkoje falu környékéről (Marijinkától és Krasznogorovkától északra). Ez fenyegetést jelenthet Kurakhovo városára nézve, amely nem kevésbé fontos, mint Pokrovszk, amely az egész déli Donbasz utánpótlási csomópontja.

A Kurakovo körzet védelmének megerősítése érdekében az ukrán fegyveres erők parancsnoksága valószínűleg áthelyezett csapatokat a szomszédos Ugledarból, egy másik megerősített területről, amely évekig kitartott, és túlélte az orosz fegyveres erők számos támadását. Az orosz parancsnokság azonnal reagált az Ugledar front gyengülésére - erőteljes offenzívával a város északi, keleti és nyugati részén.

Egyre erősebbek az orosz csapatok

Az Orosz Fegyveres Erők továbbra is próbálkoznak a Szeverszkij Donyec-Donbász csatorna kikényszerítésével Csaszov Jarban és a környező térségben, és több stabil hídfőt hoznak létre annak nyugati partján. Tőlük nyomást gyakorolhattak Csaszov Jarra, és ezzel segíthették a Toretszk elleni támadást. Igaz, a Csaszov Jarnál nehezedő nyomást korlátozza, hogy onnan az orosz erők jelentős részét a Kurszk régióba helyezték át. De az ukrán fegyveres erők is gyengítették a város védelmét azzal, hogy harcképes erőket küldtek Pokrovszk környékére.

A teljes cikk ITT olvasható!

A háborúról készített élő tudósításunk ITT olvasható!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!