Elsodorta a nagymamát és öt hónapos unokáját az áradás

Emilia-Romagna és Marche régióban, több mint 1000 embert evakuáltak otthonaiból
Emilia-Romagna és Marche régióban, több mint 1000 embert evakuáltak otthonaiból
Fotó: Federico Scoppa
Vágólapra másolva!
A heves esőzések után megáradt patak az olaszországi Val di Cecina településen tomboló áradattá változott. Egy német nagymamát és öt hónapos unokáját sodorta el az áradás.
Vágólapra másolva!

Mindketten eltűntek, erősítette meg a hírt az olasz tűzoltóság szóvivője. A szerencsétlenül járt németek családjukkal nyaraltak a Pisa melletti Montecatini Val di Cecinában.

A család többi tagja – a baba szülei és nagyapja – a nyaralójuk tetejére menekült az árvíz elől, írta a Bild.

Fotó: Vigili del Fuoco

Az éjjel heves esőzés volt a nyaralók körében kedvelt toszkánai Pisa és Livorno környékén. Montecatini Val di Cecina településen a Sterza-patak kilépett a medréből és elöntötte a várost.

A két eltűnt személy keresése az éjszaka óta tart, közölte a tűzoltóság szóvivője. Búvárokkal és kutyákkal is keresik az eltűnteket. 


Az olasz kormány szükségállapotot hirdetett


Olaszország már korábban szükségállapotot hirdetett ki két árvíz sújtotta régióban, miután az ország északi részén napokig tartó esőzések voltak. A Giorgia Meloni miniszterelnök vezette kormány összesen 24 millió euró gyorssegélyt bocsátott a két régió, Emilia-Romagna és Marche rendelkezésére. Összesen több mint 2500 embert kellett evakuálni otthonából. Sokan családtagoknál és barátoknál találtak szállást, mások tornatermekben töltötték az éjszakát.

Az áradásokban olyan városok voltak érintettek, mint Bologna, Modena és Ravenna, valamint az Adriai-tenger partján fekvő népszerű tengerparti üdülőhely, Rimini, ahol a főszezon csak néhány napja ért véget. Emilia-Romagnában néhány lakos egy év alatt már harmadszorra vált árvíz áldozatává.

Borítókép: Emilia-Romagna és Marche régióban, több mint 1000 embert evakuáltak otthonaiból (Fotó: AFP/ Federico Scoppa)
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!