Fagyasztott hamburgerek miatt halt meg egy férfi

Vágólapra másolva!
A brit hatóságok nemrég állapították meg, milyen megdöbbentő ok miatt halt meg tavaly egy walesi férfi. Az 57 éves Barry Griffiths 2023 júniusában halt meg, miután fagyasztott hamburgerek szétválasztása közben véletlenül hasba szúrta magát. A hatóságok hétfőn a tárgyaláson jelentették be a halottkémi vizsgálat eredményét.
Vágólapra másolva!

Griffiths egy késsel próbálta szétválasztani a fagyasztott hamburgereket, amikor hasba szúrta magát. A hétfői meghallgatás során Patricia Morgan halottkém elmondta, hogy a férfinak korábban agyvérzése és trombózisa is volt már, valamint ateroszklerózisban is szenvedett.

Griffiths holtteste a halála után még napokig a lakásában maradt. 

A férfi egyedül élt és csak korlátozottan találkozott másokkal, ezért tartott több mint egy hétig, mire a rendőrség megtalálta. Griffiths holttestét 2023. július 4-én találták meg az ágyában - számolt be róla a Fox.

A férfi ateroszklerózisban is szenvedett

Az ateroszklerózis egy olyan krónikus betegség, amely során az artériák falában zsíros lerakódások, úgynevezett plakkok alakulnak ki. Ezek a plakkok főleg koleszterinből, kalciumból, és egyéb sejtes törmelékekből állnak. A plakkok fokozatosan felhalmozódnak, ami az artériák falának megvastagodását és keményedését eredményezi. 

Ez az állapot az orvosszakértő szerint szintén hozzájárult a férfi halálához. 

A hatóságok kezdetben azt hitték, hogy halál oka öngyilkosság volt. Jonathan Rees főfelügyelő-helyettes szerint a tisztviselők végül arra a következtetésre jutottak, hogy baleset történt és az idegenkezűséget is kizárták. A meghallgatás során az igazságügyi orvosszakértő azt mondta:

A konyhában a fagyasztó melletti munkafelületen két nyers hamburger, egy kés és egy konyharuha volt. A férfi hasán ejtett seb körülbelül a munkafelület magasságában lehetett, így jutottunk arra a következtetésre, hogy a pogácsák szétválasztásakor szúrhatta a hasába a kést.

Korábban arról is írtunk, hogy meghalt egy kilencéves kislány, mert fagyit evett. A gyereknek súlyos allergiás reakciója volt, amelyet valószínűleg a fagyiban lévő tej és mogyoró váltott ki nála.

Arról is beszámoltunk, hogy egy fiatal Lamborghini-mérnök tragikusan meghalt skóciai álomnyaralása közben, miután a lába hirtelen megduzzadt és elsötétült. Az orvosok fertőzést diagnosztizáltak nála, amely átterjedt a tüdejére, és tüdőgyulladást okozott.

Tavaly arról is beszámoltunk, hogy egy 64 éves nő hirtelen összeesett és meghalt túrázás közben egy ösvényen Texasban. A nő aktív életet élt és semmi nem utalt arra, hogy beteg lenne.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!