Sokkhatás: a világ leghalálosabb pókja bújt elő a családi vacsorából

Vágólapra másolva!
A halálos méreggel rendelkező fekete özvegy pók fészkelte be magát egy izlandi otthonba. A családot sokkhatásként érte, mikor a pókot és tojásait a családi vacsora során felfedezte.
Vágólapra másolva!

Sokkoló felfedezést tett egy kétgyermekes anya. Egy szőlőfürtben - amit a családja számára készült felszolgálni a vacsorához - a fekete özvegy pók tojásait fedezte fel. Amikor megmosta a szőlő szemeket, akkor esett ki a fürtök közül a fekete özvegy hímpárja, majd megtalálta a rendkívül veszélyes nőstény pókot is - írja a Reykjavík Grapevine.

Eléggé megijedtem. Két kisgyermekünk van otthon, és nagyon megdöbbentett, hogy egy mérges pók van a házban

- mondta az anya.

A rendkívül veszélyes mérges pókot egy edénybe fogták be, majd egy helyi állatkertbe vitték. Az Izlandi Természettudományi Intézet tudósai később megerősítették, hogy a pók egy északi fekete özvegy (Latrodectus variolus). 

Harapása erős idegmérgeket tartalmaz, amelyek kínzó izomfájdalmat, hányást és gyomorgörcsöket okoznak, és halálosak lehetnek a gyermekek és az idősek számára

 - írja az Iceland Review.

Az északi fekete özvegypók jellemzően az USA keleti részén és Kanada déli részén található meg.

Az európai fekete özvegy pedig a mediterrán térségben él. A tudósok szerint azonban az utóbbi időben az éghajlatváltozás miatt egyre jobban kiterjesztették élőhelyüket - számolt be a Mirror.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!