Ferenc pápa Szingapúrba érkezett

Vágólapra másolva!
Ferenc pápa szerdán 12 napos, négy országot érintő délkelet-ázsiai és óceániai körútjának utolsó állomására, Szingapúrba érkezett, ahol a tervek szerint találkozik a városállam politikai vezetőivel és jezsuita papjaival, valamint szentmisét mutat be a katolikus hívőknek.
Vágólapra másolva!

Az egyházfő helyi idő szerda délután érkezett a délkelet-ázsiai városállamba Kelet-Timor fővárosából, Diliből, ahol a túlnyomórészt katolikus vallású lakosság csaknem fele, mintegy 600 ezer hívő előtt tartott szentbeszédet. 

Ferenc pápát a szingapúri repülőtéren Edwin Tong kulturális miniszter és egy csoport helyi gyerek fogadta, kezükben virággal.

Ferenc pápát a szingapúri repülőtéren Edwin Tong kulturális miniszter fogadta.
Fotó: AFP / Tiziana FABI / AFP

A Vatikán tájékoztatása szerint a szerdai nap hátralévő részében az egyházfő csupán egy zártkörű találkozón vesz részt a városállam jezsuita papjainak közösségével. 

Ferenc pápa a tervek szerint csütörtökön megbeszélést folytat Tharman Shanmugaratnam elnökkel, Lawrence Wong miniszterelnökkel és Li Hszien Lung egykori kormányfővel, valamint 

szentmisét tart a Nemzeti Stadionban, amelyen a Vatikán várakozásai szerint mintegy 55 ezer katolikus hívő vesz részt.

Ferenc pápa.
Fotó: AFP / Tiziana FABI / AFP

Ferenc pápa előtt utoljára 1986-ban járt katolikus egyházfő a hatmillió lakosú Szingapúrban, ahol a Vatikán adatai szerint mintegy 210 ezer katolikus él. II. János Pál akkor csupán egy rövid, mindössze öt órás látogatást tett az országban.

A pápa indonéziai, Pápua Új-Guinea-i, kelet-timori és szingapúri látogatását követően pénteken utazik vissza Rómába.

Tegnap arról is beszámoltunk, hogy kedden mintegy hatszázezer hívő gyűlt össze Kelet-Timor fővárosában, Diliben Ferenc pápa szentmiséjére, ami az ország teljes lakosságának csaknem a fele.

Az olasz sajtó arról számolt be, hogy terrortámadást terveztek a katolikus egyházfő ellen Indonéziában, a szentatya 45-dik apostoli látogatásán. Hét terrorgyanús személyt tartóztattak le Indonéziában merénylet gyanújával. Az egyik személy otthonában drónt, nyilakat, valamint iszlám propagandát tartalmazó röpcédulákat találtak. 

Arról is írtunk korábban, hogy augusztusban Ferenc pápa is megszólalt a Zelenszkij által aláírt botrányos törvényről:

Egyetlen keresztény egyházat se szüntessenek be közvetlenül vagy közvetetten 

- hangoztatta Ferenc pápa a Szent Péter téren mondott beszédében, miután Volodimir Zelenszkij aláírta az ukrán ortodox egyház betiltásáról szóló törvényt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!