Lecsapott a Francine hurrikán, szükségállapot van több amerikai államban - videó

Vágólapra másolva!
Óriási áramkimaradást és villámárvizeket okozott szerdán Lousiana államban a Francine nevű hurrikán, a vihar miatt ott és Mississippi államban is szükségállapotot rendeltek el.
Vágólapra másolva!

Több százezer háztartásban okozott áramszünetet és áradásokat okozott Lousiana államban szerdán a Francine nevű hurrikán, amely 155 kilométer/órás széllel érte el az államot. New Orleansban villámárvízi vészhelyzetet rendeltek el, miután csaknem 20 centiméternyi eső esett - írta a BBC. 

A vihar érinti Mississippi államot is,

 mindkét államban szükségállapotot rendeltek el, felszólították a lakosságot, hogy keressenek menedéket és készüljenek fel a viharra.

Jeff Landry Lousiana kormányzója szerdai sajtótájékoztatóján azt kérte a lakosságtól, maradjanak távol az utaktól és lehetőleg maradjanak otthon. 
A várakozások szerint 10-20 centiméternyi csapadékot, potenciális tornádókat és károkozó szelet hozhat Louisiana középső és keleti részének nagy részére - közölték az előrejelzők.

A Poweroutages.us szerint szerda estig több mint 330 ezer louisianai otthonban és vállalkozásban volt áramkimaradás. Louisiana délkeleti részén, Mississippi déli részén és Alabama délnyugati részén is tornádóriadót rendeltek el. Ezeken a helyeken a lakosokat életveszélyes árhullámra figyelmeztették, ami azt jelenti, hogy 

a víz a szárazföld belsejébe áramlik, és egyes helyeken a 3 métert is elérheti.

A New Orleans-i repülőtérről induló és oda érkező összes járatot törölték szerdára. A Mexikói-öbölben működő amerikai olaj- és gázipari vállalatok, köztük az Exxon Mobil és a Shell is evakuálták a személyzetet.

Ahogy több cikkben is írtunk róla, Vietnamban az elmúlt 30 éve legsúlyosabb tájfunja tombol, aminek eddig csaknem 200 halálos áldozata van. A vihar miatt korábban egy híd is leszakadt és a folyóba zuhant több jármű.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!