Egy banda késsel támadt rá egy futárra, az összes csomagját elvitték

Vágólapra másolva!
Három fekete ruhába öltözött és a fején símaszkot viselő férfi késsel fenyegetőzve rabolt ki egy DPD futárt az angliai Dagnallban. A támadók autóval elmenekültek, a hatóságok szemtanúkat keresnek, hogy megtalálják őket.
Vágólapra másolva!

Szeptember 21-én a reggeli órákban támadt rá az angliai Dagnallban egy futárra egy banda, aminek a tagjai fekete ruhát és símaszkot viseltek. Késsel fenyegetőztek, és elvették az összes csomagját. Ezek után a támadok elmenekültak, a rendőrök keresik őket. 

Katherine Peacock nyomozó elmondta, hogy bár a futár nem sérült meg, de nagyon megterhelte lelkileg az eset. 

Múlt évben már történt egy szintén DPD-futár ellen elkövetett szörnyű támadás, az áldozatot egy fegyveres banda halálra verte, amikor éppen csomagokat kézbesített a Shrewsbury állambeli Coton Hillben. Egy kapucsengő felvételein sikeresen rögzítették a támadók arcképeit, amint két autóval megszöknek a helyszínről - írja a Mirror

Az Aurman Singh elleni támadást egy olyan felfegyverkezett férfiakból álló csoport szervezte meg és olyan szintű erőszakot alkalmaztak, hogy minden jel arra utal, hogy gyilkolni akartak. Bennfentes információk alapján választották ki a helyet, ahol tudták, hogy ott lesz és lesben álltak, mielőtt fényes nappal végrehajtották a brutális támadást.

 - mondta Mark Bellamy, a nyugat-merciai rendőrség főfelügyelője.

A felvételeknek és a lakosság beszámolóinak segítségével a nyomozást lezárták és az elkövetőket letartóztatták.

rendőrség, rendőrautó, illusztráci
Illusztráció
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Egy hazai futártámadásról is beszámoltunk, akkor az ételt kiszállító futárral veszett össze a pizzát rendelő szolnoki férfi, mert az nem tudott neki visszaadni 10 forintot, így elővett egy farudat és elkezdte azzal ütni a futár céges autóját.

Budapesten, Csepelen egy futár autóját lopták el, amikor leparkolt, hogy átadja a csomagokat, de a kulcsot benne hagyta az autóban. A futár ismerőse pár nappal később meglátta az autót és hívta a rendőrséget, akik nem sokkal később megállították. A kocsit egy 22 éves, budapesti férfi vezette, akit azonnal elfogtak, és eljárást indítottak ellene, a lopáson kívül kábítószer birtoklás miatt is eljárást indítanak ellene. 

Egy másik esetben a futár megállította a fegyveres rablót, amikor az álarcban betört egy gyorsétterembe és megfenyegette, hogy megöli, ha nem nyitja ki a széfet. Mivel a futár nem tudta a széf kombinációját, úgy döntött, hogy szembeszáll a fegyveres rablóval és sikerrel járt. 

Nem minden futár cselekedete volt példaértékű, ugyanis előfordult, hogy az Amazon egyik futára súlyosan bántalmazta a vásárlót. A futárcég azt az értesítést küldte a vásárlónak, hogy megérkezett a csomagja, így a vásárló kint várakozott a kapuban, amikor a futár megérkezett, akkor szidalmazni kezdte és ezzel annyira felbosszantotta a futárt, hogy az ököllel többször megütötte.

 


 

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!