Grizzlymedve támadt két vadászra az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Két férfi szarvasra vadásztott a Yellowstone nemzeti park közelében, amikor egy grizzly medve a semmiből előbukkant és rájuk támadt. Az egyik férfit leütötte és megharapta a medve, de a vadászoknak sikerült kilőniük az állatot.
Vágólapra másolva!

Vasárnap reggel két férfi újpuskával szarvasra vadászott az idahói Island Parkban, a Yellowstone Nemzeti Parktól mintegy 25 kilométerre, amikor 

egy felnőtt, hím, grizzly medve rájuk támadt.

A medve az egyik vadászt leütötte és megharapta, de a két férfi újpuskáikkal agyonlőtte a medvét - olvasható az Idaho Fish and Game közleményében. A sérült vadászt mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol nem életveszélyes sérülésekkel kezelik.

Alapos vizsgálatot folytattunk és megállapítottuk, hogy a vadászok önvédelemből cselekedtek a medvével való váratlan találkozás során. Rendkívül hálás vagyok, hogy mindkét vadász túlélte a találkozást

 - mondta Matt Pieron, a Fish and Game regionális felügyelője. A grizzly medvék veszélyeztetett fajként védelem alatt állnak. A U.S. Fish and Wildlife közleménye szerint a medvék megölése illegális, kivéve, ha önvédelemből történik - írja az ABC. Korábban arról is beszámoltunk, hogy a porondon támadta meg idomárját egy cirkuszi medve és a közönség végignézte a támadást.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!