Elment szórakozni az anya, amikor a 13 éves lánya haldoklott

Vágólapra másolva!
A 49 éves Sharon Goldie nem volt hajlandó kórházba vinni 13 éves lányát, Robyn Goldie-t, mert úgy gondolta, túloz, amikor az elviselhetetlen hasfájásra panaszkodott, ehelyett elment szórakozni a lanarkshire-i Wishaw-ba. Mint kiderült, a lánynak perforált fekélye volt, mire anyja hazatért, meghalt. Az anya emellett abszolút nem gondoskodott a lányáról, csak az alkohol és az alkalmi szexuális kalandok foglalkoztatták. Az is előfordult, hogy partnerei zaklatták és megerőszakolták a lányát, ám az anya ezzel sem törődött.
Vágólapra másolva!

Sharon Goldie már hosszú ideje elhanyagolta saját 13 éves lányát, és olyan dolgoknak tette ki őt, amelyek súlyos lelki problémákat okoztak neki. Goldie ugyanis rendszeresen ivott, kocsmákba járt, és rendkívül szabados szexuális életet élt, alkalmi partnerekkel folytatott viszonyt. Sőt, még a lánya szobájának bejárati ajtaját is leszedette, így a kamaszlány rendszeresen fültanúja volt anyja szexuális kalandjainak.

Amikor pedig 2018-ban a lány hasi fájdalmakra panaszkodott, nem vette komolyan. Még akkor is azt gondolta, hogy a kamasz túloz, amikor már a kanapén haldoklott. Esze ágában sem volt őt kórházba vinni, ehelyett elment a kocsmába, a súlyos beteg lányt pedig magára hagyta.

Amikor visszatért, otthon folytatta az italozást a ház előtt egy férfival. Csak hosszú idő elteltével jutott eszébe bemenni lányához, hogy megnézze, hogy van. A lány azonban ekkor már nem lélegzett. 

Mint kiderült, a diáklány halálát hashártyagyulladás és perforált nyombélfekély okozta.

A nyomozás során megállapították, hogy az anya gyakran járt haza részegen, és szinte mindig más férfival töltötte az estét. Miután lánya hálószobájának ajtaját eltávolították felújítás miatt, sosem lett kicserélve, így a gyerek rendszeresen fültanúja volt anyja szexuális kalandjainak.

Emellett az alapvető ellátást sem biztosította lányának: napokig nem kapott rendes ételt, és sem a ruháiról, sem a fűtésről nem gondoskodott. Az sem érdekelte különösebben, amikor a lány alkoholt ivott és kannabiszt szívott. A lakás higiéniai körülményei sem voltak megfelelőek,

 beleértve a macskaürüléket-és vizeletet, ami miatt a lány végül bolhás lett.

image

 

A nyomozók jelenleg azt vizsgálják, hogy milyen óvintézkedéseket lehetett volna tenni a tragédia elkerülése érdekében, illetve olyan intézkedéseket próbálnak bevezetni, amelyek által a későbbiekben meg lehet előzni a hasonló haláleseteket - írja a Dailymail.

A kamasz korábban elmondta a szociális munkásoknak, hogy többször rajtakapta az anyját, aki férfiakkal szexelt a közös otthonukban.

A fiatal lány nyolc évig a nagymamájával élt, majd visszaadták anyja gondozásába. Innentől kezdve szó szerint pokollá vált az élete.

Anyja parnerei közül többen is molesztálták és megerőszakolták, Goldie azonban ezt sem vette komolyan.

Maggie Mellon szociális munkás, aki részt vett az ügy viszgálatában, elmondta, vannak bizonyítékok, amelyek alátámasztják a lány állításait. Ezek közé tartozott az is, hogy a lány szobájának ajtaja hiányzott.

Goldie annak idején elmondta a szociális munkásoknak, hogy 

nem akar gondoskodni a lányáról, mert számára az túlságosan nagy stresszt és felelősséget jelent. Amikor pedig az erőszakos eset történt, az anya nem engedte neki, hogy értesítse a rendőröket,

 ugyanis félt attól, hogy az ügy bíróságra kerül. A tanács munkatársai azonban azt mondták Goldie-nak, hogy számoljon be a támadás minden részletéről.

Brian McNott szociális munkás a következőt mondta: 

A lány azt állította, hogy megerőszakolták, anyja pedig lebeszélte arról, hogy rendőri segítséget kérjen. Szó szerint utasítanunk kellett arra, hogy mondjon el mindent, és kérjen időpontot orvosi vizsgálatra, azonban mint kiderült, az orvosnak sem merte elmondani a teljes igazságot. Pedig csak így tudnak megbizonyosodni arról, hogy biztonságban van-e, esetleg igényel-e további orvosi beavatkozást."

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!