Hajtóműhiba miatt nem repülnek egy hongkongi légitársaság gépei

Vágólapra másolva!
A Cathay Pacific hongkongi légitársaság átmenetileg földre parancsolta Airbus A350-es típusú gépeit ellenőrzés miatt azt követően, hogy hétfőn Zürichbe tartó járatán meghibásodott egy hajtóműalkatrész - közölte a légitársaság hétfő esti közleményében.
Vágólapra másolva!

A légitársaság kedd éjfélig 24 járatot törölt. Az intézkedést azt követően rendelték el, hogy a cég egyik Zürichbe tartó járata hétfőn visszafordulásra kényszerült, és 

a légitársaság hajtóműalkatrész-meghibásodást állapított meg 

- közölte a vállalat. 

A teljes flotta megelőző ellenőrzése során kiderült, hogy számos hajtóműalkatrészt ki kell cserélni - derült ki a tájékoztatásból. Keith Brown, a Cathay Pacific műszaki igazgatója szerint a légitársaság kapcsolatban áll a hongkongi légügyi hatóságokkal, valamint a repülőgép- és hajtóműgyártókkal. 

Cathay Pacific, Hongkong légitársaság
A Cathay Pacific a teljes, 48 Airbus A350-esből álló flottáját ellenőrzi, addig ezek a gépek nem repülnek
Fotó: Charly TRIBALLEAU / AFP / Charly TRIBALLEAU / AFP

Minden repülőgépet szigorú ellenőrzésnek vetünk alá

 - mondta Brown a közlemény szerint. "Amint az ellenőrzés befejeződik, a működésre alkalmas repülőgépeket visszaállítják a szolgálatba, míg a műszaki problémákkal küszködők további javításokon és karbantartáson esnek át" - tette hozzá. 

A Cathay Pacific egyike azon légitársaságoknak, amelyeknek a legtöbb A350-es típusú gépük van. A hajtóműveket gyártó Rolls-Royce a Bloomberg News hírügynökségnek elmondta, hogy elkötelezett a Cathay-jal való szoros együttműködés mellett. 

A Rolls-Royce részvényei 6,47 százalékkal csökkentek hétfőn Londonban. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!