46 ember, főként gyerekek fulladtak vízbe egy hindu ünnepen

Vágólapra másolva!
Legalább 46 ember megfulladt - főként gyerekek - miután a monszunok következtében megáradt folyókban és tavakban fürödtek, egy hindu vallási ünnep alkalmából Indiában.
Vágólapra másolva!

A halálesetek a kelet-indiai Bihar állam 15 körzetében történtek, és összesen mintegy

 37 gyerek és hét nő fulladt vízbe - közölték csütörtökön a hatóságok

 - írja a Guardian.

Az NBC szerint a hívők a Dzsivitputrika Vrat éves ünnepségén vettek részt, amelynek során a nők 24 órán át böjtölnek és imádkoznak gyerekeik jólétéért. Emellett a környékükön lévő folyókhoz és tavakhoz mennek fürdeni, néha gyerekeik kíséretében. Bihar állam kormánya 400 000 rúpia (körülbelül 1 millió forint) kártérítést jelentett be az áldozatok családjainak.

A halálos incidensek gyakoriak az istentiszteleti helyeken a nagyobb vallási fesztiválok idején Indiában. Tavaly a helyi média arról számolt be, hogy Biharban 22 ember fulladt vízbe ugyanezen az ünnepen. Júliusban legalább 116 embert agyonnyomtak egy hindu vallási összejövetelen Uttar Pradesh államban, ez volt a legsúlyosabb ilyen tragédia az elmúlt több mint egy évtizedben - írja az AP News.
Nem rég megírtuk, hogy egy nyolcéves kisfiú, Lionel Ramirez Cervantes, az egyik osztályteremben volt két másik diákkal és három iskolai alkalmazottal, amikor hirtelen felpattant és kirohant az udvarra, majd a kerítésen átmászva eltűnt a magas fűvel benőtt mezőn – áll a Greenville megyei iskolák közleményében.

Az iskolai dolgozók azonnal hívták a rendőrséget és megkezdték a fiú keresését. A búvárok körülbelül négy órával később találták meg Lionel holttestét egy környékbeli tóban, körülbelül 300 méterre a Simpsonville-i Bell's Crossing általános iskolától.

Július 1-jén strandolás közben három ember tűnt el Tokaj térségében a Tiszánál. Az eltűntek keresésében a borsodi rendőrök és a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai és a társszervek is részt vettek. 

A keresés hamar eredményt hozott, július 2-án, kedden megtalálták az eltűnt fürdőzőket, akiknek csak a holtteste került elő. Egy 17 éves fiú és egy 16 éves lány mellett, valamint egy 49 éves férfi is a vízbe fulladt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!