Halálos repülőgépbaleset történt Moszkva közelében

Vágólapra másolva!
Lezuhant egy Aleksz-251-es típusú kétéltű repülőgép a moszkvai régióban lévő Ruza közelében - jelentette a TASZSZ hétfőn.
Vágólapra másolva!

A baleset következtében a két pilóta meghalt. A földön a tragédiának nem voltak áldozatai, anyagi kár nem keletkezett. Az Interregionális Közlekedési Ügyészség vizsgálatot indított a repülőgép-szerencsétlenség ügyében - írja a tass.com

Büntetőeljárás is kezdődött, a légi közlekedés biztonságára vonatkozó szabályok halált okozó megsértése címén.

A 2010-es évek elején az orosz Aviatik Alliance által kifejlesztett Aleksz-251-es egy kétmotoros, kétéltű repülőgép, amely legfeljebb hat személy szállítására alkalmas.

Néhány napja cikket közöltük arról, hogy lezuhant egy repülőgép az Egyesült Királyságban, egy chesterfieldi ipartelepen és a pilóta meghalt. 

Korábban arról is írtunk, hogy orral csapódott az útra egy kisrepülő és a pilóta és utasa csak hajszál híján úszta meg a katasztrófát. A gép egyik szárnya leszakadt, és az út tele volt szétszórt törmelékekkel. 

Nemrég beszámoltunk róla, hogy turbulencia miatt halt meg egy utas egy repülőn. A Singapore Airlines repülőgépét és utasait érte a szerencsétlenség. A légi közlekedés szempontjából a legviharosabb, turbulenciának leginkább kitett útvonalak között az első helyen szokás említeni a chilei fővárost, Santiagot a bolíviai Santa Cruz-zal összekötő útvonalat.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!