Halálos új fegyvert szerzett Oroszország

Vágólapra másolva!
Oroszország megkezdte a Harpia nevű új, kínai meghajtású harci drónok összeszerelését Izsevszkben. Több mint 2500 drónt gyártottak le egy év alatt.
Vágólapra másolva!

Oroszország 2023-ban kezdte el összeszerelni a "Harpia-A1" nevű új, nagy hatótávolságú támadó drónokat kínai motorok és alkatrészek felhasználásával - írja a Reuters az európai hírszerzésre és újságírók által megszerzett dokumentumokra hivatkozva. Az újságírók által látott dokumentumok szerint 2023 júliusától kezdve több mint 2500 drónt gyártott le Oroszország. 

A beszámolók szerint a Harpia drónok felszállósúlya kevesebb mint 300 kilogramm, maximális hatótávolsága pedig 1500 kilométer. 

A hírszerzési jelentések szerint hasonlítanak az iráni gyártású Shahedekhez. A Reuters két hírszerzési forrása szerint a drónokat már használták Ukrajnában, és kárt okoztak a kritikus infrastruktúrában, valamint polgári és katonai áldozatokat is követeltek - meduza.io. Az orosz-ukrán háborús élő közvetítésünk ide kattintva érhető el. Arról is írtunk, hogy rakéta-drón hibridet vetnének be az ukránok. Tegnap arról is beszámoltunk, hogy legendás szovjet szupertankot élesztettek újjá az oroszok - videó.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!