Szakadékba zuhant és szörnyethalt egy hegymászó az Ördögtoronynál

Vágólapra másolva!
Hegymászás közben halt meg egy tapasztalt hegymászó a Devil' Towernél (Ördögtoronynál) vasárnap.
Vágólapra másolva!

Szakadékba zuhant egy 21 éves wisconsini hegymászó az Egyesült Államok nemzeti, természeti kincsének tekintett Ördögtoronynál (Devils Tower). A Nemzeti Park Szolgálatának közleménye szerint 

a férfi egy esés során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, amikbe belehalt.

A hegymászót a baleset után alig több mint fél órával találták meg, de már nem tudták megmenteni az életét. A társa a toronyban rekedt, a kiérkező mentőcsapat szabadította ki.

 Az Ördögtorony Wyoming állam északkeleti részén található, a csodálatos Crook Country területén.  A tudósok véleménye szerint az Ördögtorony egy ősi vulkán magja, amely hosszú évmilliókon keresztül volt kitéve az eróziónak és a Belle Fourche folyó sodrának.

A tornyot és a hozzá tartozó mintegy 550 hektárnyi területet Theodore Roosevelt elnök 1906-ban az USA első nemzeti emlékhelyévé avatta.

A Park feljegyzései szerint az elmúlt száz éveben mindössze hét hegymászó lelte itt halálát - írja az ABC.

Augusztusban a francia Alpokban halt meg egy hegymászó. További négyen pedig megsérültek, mert leszakadt egy hatalmas jégtömb a franciaországi Mont Blanc egyik gleccseréről egy tizenöt fős hegymászó csoport közelében.

Tavaly az egyik legismertebb magyar hegymászó, Suhajda Szilárd halt meg a Mount Everesten. A 40 éves magyar alpinista egyedül, teherordók és pótlólagos oxigén használata nélkül készült megmászni a Föld legmagasabb, 8848 méter magas csúcsát, azonban május 23-án indított csúcstámadásáról már nem tért vissza.

Magyar hegymászók halálos balesetei külföldön.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!