Vágólapra másolva!
A svájci Zöld Liberális Párt (GLP) muszlim képviselője, Sanija Ameti egy olyan fotót osztott meg a közösségi oldalán, amelyen a kis Jézus Krisztust és anyját, Máriát ábrázoló festményt használt fel céllövöldözéshez. Keresztényellenes tettét több konzervatív politikus is elítélte.
Vágólapra másolva!

A Big News Network arról számolt be, hogy a muszlim politikusnő a hétvégén mi miatt váltott ki az országban nagy felháborodást. 

Keresztényellenesség: Sanija Ameti céltálának használja egy Jézust ábrázoló festményt
Sanija Ameti keresztényellenes posztja
Fotó: kosovo-online.com

Kiderült, hogy az Instagram oldalán két olyan képet is közzétett, amelyen 

az egyiken egy sportpisztolyt tart a kezében, a másikon pedig egy Szűz Máriát és a kis Jézust ábrázoló festmény látható melyet a golyó által okozott lyukak szúrták át.

A helyi média szerint Tommaso del Mazza középkori olasz festő egyik műve mint céltábla lett felhasználva, amelyet Sanija Ameti egy katalógusból tépett ki.

Kegyeletsértő tettét heves felháborodás váltotta ki, a politikus a posztot leszedte és bocsánatot is kért. Ameti úgy fogalmazott, hogy azért döntött éppen azon kép mellett, mert az éppen megfelelő méretű volt, így célpontként tökéletesen lehetett felhasználni.

"Nem figyeltem a kép tartalmára. Ez nem volt helyes. Szívből sajnálom, ha ezzel bárkit megbántottam” .A Blick című lapnak nyilatkozva Ameti elismerte, hogy tette „abszolút ostobaság” volt. 

Svájcban több konzervatív politikus elítélte Ametiit, és felszólították őt, hogy mondjon le hivatali tisztségeiről.

 Nicolas Rimoldi, a Mass-Voll nevű párt alapítója azzal vádolta meg a muszlim politikust, hogy gyűlöletet szít a keresztények ellen, ezért jogi útra tereli az ügyet.

A lap közölte, hogy a képviselő családja még az 1990-es években érkezett mg menekültként Svájcba a háború sújtotta Bosznia-Hercegovinából. A jogász végzettségű Ameti Zürichben tanácsos. Az Operation Libero társelnöke is, amely mozgalom célja a „populizmus elleni küzdelem” és a „nyitott és progresszív” társadalom előmozdítása. 

 

Az utóbbi években azt lehetett tapasztalni, hogy Európa több országában is felütötte a fejét a kereszténygyűlölet

A jelenséget már a párizsi olimpián is lehetett látni, amikor Jézus Krisztus Utolsó vacsoráját úgy gúnyolták ki, hogy azon transzvesztitákkal jelenítették meg. A francia katolikus egyház azt követően egy nyilatkozatot is kiadott, melyen megfogalmazták, hogy szerintük több jelenet egészen szélsőséges volt és provokáció (a kereszténység ellen), gúnyolódás a kereszténységen.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!