Vágólapra másolva!
A demokrata alelnök egy nemrégiben tartott kampánygyűlésen olyan nyilvánvalóan hamis akcentussal beszélt, hogy sokan már egy klasszikus rajzfilmkarakterhez kezdték el hasonlítani.
Vágólapra másolva!

Harris hétfőn előbb Detroitban, majd pár órával később Pittsburghben kampányolt. Mindkét helyszínen elmondta a következő gondolatokat: 

Köszönjük a szakszervezeteknek a betegszabadságot. Köszönjük a szakszervezeteknek a fizetett családi szabadságot. Köszönjük a szakszervezeteknek a nyaralást.”

Azonban az X-en (korábbi nevén Twitter) több felhasználó is észrevette, hogy ezeket a mondatokat a két helyszínen két különféle akcentussal mondta el a közönségének. 

Az első megállójánál ugyanis felvett egy fura, tőle nem megszokott és idegen hangsúlyt. 

A demokraták elnökjelöltje Detroitban még eltúlzott déli vonásokkal mondta el beszédjét, Pennsylvania államban viszont már visszatért az eredeti, saját hangjához. Erről a pillanatról összehasonlító videó is készült:

Chad Prather humorista is értetlenül fogadta, hogy az elnökjelölt miért így szólt a közönségéhez. Dustin Mills youtuber szerint 

Kamala Harris egy Bóbitához hasonló akcentust vett fel Detroitban. 

Annyira viccesnek és szánalmasnak érezte a szituációt, hogy utólag még Hillary Clinton 2016-os kampányára is pozitívabban emlékszik vissza.  

Larry Correia író úgy gondolja, hogy az mindig nagyon kínos, amikor hivatalért induló személyek felvesznek egy, leginkább az afroamerikaiakra jellemző akcentust, azonban olyanra nem emlékszik, hogy hallott volna olyanról, hogy bárki úgy beszélt volna, mint a népszerű rajzfilmkarakter. 

Bóbita (eredeti nevén Foghorn Leghorn) egy népszerű rajfilmfigura, akit egy déli akcentusú, sokat beszélő hatalmas kakasként ismert. Stílusát egy, az 1940-es években készült amerikai rádiós vígjáték, a The Fred Allen Show egyik részének kitalált szereplőjéről, Claghorn szenátorról formálták meg, hiszen állítása szerint egy Alabamától délre eső állam képviselője volt, származását pedig rendszeresen hangoztatta, és nyilvánvalóvá is tette a műsorban, ahogyan Bóbita is szintén déli akcentussal beszélt a rajzfilmben. 

Ahogy arra korábban felhívta az Origo a figyelmet, Kamala Harris nem csupán a kampányának időszakára felvett akcentusa miatt vált nevetség tárgyává a közösségi oldalakon. Hetente többször is hivatalos programokon vesz részt, ám ezeken az eseményeken sokszor legalább annyira kínos helyzetekbe hozza magát, mint Joe Biden elnök. Többek között a Fox News amerikai hírhálózat is igyekezett megfejteni, miért csinálja ezt Kamala Harris, aki még a legkomolyabb helyzetekben is képes arra, hogy hisztérikus vihogásba kezdjen. Az alelnök egyfajta mém, a YouTube-on még egy tízórás verzió is fellelhető a legidegtépőbb nevetései összevágásából. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!