Holtan találtak egy kisfiút és nagyapját egy sátorban Skóciában

Vágólapra másolva!
Egy 12 éves kisfiút és nagyapját egy vidéki kempingezés során holtan találták egy sátorban. Kempingezés során feltehetőleg szén-monoxid-mérgezésben haltak meg.
Vágólapra másolva!

A 12 éves Kaicy Brown és nagyapja, a 66 éves David Brown szeptember 14-én feltehetően szén-monoxid-mérgezést kapott és meghalt. Egy meghibásodott főzőlap okozhatott gázszivárgást.

Berkshire-ből a walesi Powysban található kempingbe utazott a család hétvégi üdülésre, mielőtt a tragédia bekövetkezett - számolt be a Daily Mail.

Kaicyt és nagyapját másnap reggel a szomszédos sátorban tartózkodó nagybátyja találta meg

- írja a Mirror.

A mentőszolgálatot hívták, de már nem tudták megmenteni őket. A szakemberek jelenleg az áldozatok vérében lévő szén-monoxid-szintet vizsgálják - írja a The Sun.
Korábban megírtuk, hogy egy  családi ház idős lakóját napok óta nem látták a szomszédok, ezért bejelentést tettek a 112-es segélyhívószámon. A rendőrök és a mentők behatoltak az épületbe, ahol 

megtalálták a nyugdíjas asszony holttestét és egy elpusztult kutyát. 

Az épületben erős füstszagot lehetett érezni, ezért értesítették a tűzoltókat. A tűzoltók átvizsgálták a hatvan négyzetméteres házat, de tűzre utaló jelet nem találtak - írja a Katasztrófavédelem.

A ház kéménye és a kandallóra kötött füstcső teljesen el volt tömődve, így feltehetőleg a visszaáramló füst és a tökéletlen égés miatt keletkezett szén-monoxid okozta a tragédiát. 

A kémény szabálytalan műszaki kialakítása vagy elhanyagolt állapota is hozzájárulhat ahhoz, hogy visszaáramoljon az égéstermék, és szén-monoxid keletkezzen. 

Hiába megelőzhető, mégis sokan meghalnak a mérges gáz miatt

Közvetlenül karácsony előtt Balatonalmádiban lettek rosszul ketten szén-monoxidtól, december 12-én Pécsett követelt halálos áldozatot a gáz. Tavasszal egy Pakson élő idős ember halt meg ilyen mérgezésben, egy hónappal korábban pedig Sarkadon történt haláleset. Februárban ketten haltak meg szén-monoxid-mérgezésben Nagyhalászon.

A szén-monoxid-mérgezés megelőzéséről további részletes tájékoztató ide kattintva elérhető.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!