Késes támadót lőttek le Németországban

Vágólapra másolva!
Egy férfi összeveszett két ismerősével a németországi Bonnban, majd elővett egy kést és megtámadta őket. A nőt és a férfit is megkéselte. A rendőrök nagy erőkkel mentek ki az egyik helyi gyorsétteremhez, ahol lelőtték a támadót.
Vágólapra másolva!

Szerda délelőtt egy férfi összeveszett két ismerősével az utcán, egy bonni gyorsétterem előtt. 

A vita hevében egy késsel megsebesítette őket. A nőnek könnyű, a férfinak súlyos sérülései lettek. 

A bejelentés után a rendőrség nagy erőkkel ment ki a gyorsétteremhez, ahol keresni kezdték a férfit. Megtalálták, és próbáltak vele beszélni, ez azonban nem sikerült, a férfi ellenállt, ezért meglőtték. A támadó súlyosan megsérült, de nem életveszélyesen. Őt is kórházba vitték. A helyszínelés jelenleg is tart – írja a Bild

Augusztusban egy nő kést rántott és hat utast megszúrt a siegeni városi fesztiválra tartó buszon, hármat közülük súlyosan megsebesített. A sérültek közül hárman azóta már elhagyhatták a kórházat. A rendőrség szerint az áldozatok 16 és 30 év közöttiek, és mindannyian Siegen-Wittgenstein körzetéből származnak. A támadás indítéka egyelőre tisztázatlan. A rendőrség szerint „nincs jele politikai vagy vallási indítéknak”. Az elkövető mentálisan beteg lehetett, és kábítószer vagy alkohol hatása alatt állhatott. Médiajelentések szerint a nő már ismert a rendőrség előtt kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt.

Németországban egyre gyakoribbak a késes támadások. Legutóbb Solingenben hárman meghaltak, többen pedig megsebesültek egy késes támadásban. Pár napja szintén késekkel felfegyverzett férfi fenyegetőzött az utcán az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található Moersban. A rendőrség agyonlőtte. A megszaporodott támadások miatt a német belügyminiszter korábban azt javasolta, hogy szigorítsák a közterületen birtokolható szúró-vágó eszközökre vonatkozó szabályozást. A javaslaton kívül komolyabb intézkedés még nem történt.

Pár napja halálra késeltek egy anyát Berlinben. a nőt több késszúrás érte, a lakók úgy tudják a helyszínen újraélesztették. A mentősök kórházba szállították, ahol azonban nem sokkal később meghalt. A Bild arról számolt be, hogy az áldozat állítólag kétgyermekes anya volt.

Augusztusban a Newark Liberty nemzetközi repülőtéren történt a drámai eset. A 36 éves Melissa Mauldin barátját várta vissza a mosdóból, amikor az 54 éves támadós, Xiong Jin arcon szúrta egy késsel.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!