Kibertámadás ért több brit vasútállomást

Utasok a londoni Euston vasútállomásnál
Utasok a londoni Euston vasútállomásnál
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Kibertámadás érte Nagy-Britannia tizenkilenc vasútállomását. Terrorcselekményekkel kapcsolatos információkat tartalmazó honlap jelent meg az ingyenes vezeték nélküli internetszolgáltatást használó utasok készülékein.
Vágólapra másolva!

Sokkoló kibertámadás érte Nagy-Britannia tizenkilenc vasútállomását, köztük olyan jelentős pályaudvarokat is, mint a londoni Euston, vagy a glasgow-i központi pályaudvar – számol be róla a BBC.

Az érintett állomásokon az ingyenes vezeték nélküli internetszolgáltatást használó utasok készülékein egy "We love you, Europe" (Szeretünk, Európa) című weboldal jelent meg. Az oldalon az Egyesült Királyságban és külföldön történt terrorcselekményekről szóló információk szerepeltek, látszólag iszlámellenes üzenettel – írja a The Sun brit napilap.

Az ország vasúti infrastruktúrájáért felelős Network Rail megerősítette a támadás tényét. Az érintett szolgáltatást harmadik fél biztosítja, a hozzáférést a vizsgálat idejére felfüggesztették – mondta a vállalat szóvivője.

A brit közlekedési rendőrség megerősítette, hogy tudomásuk van a támadásról, és együttműködnek a Network Raillel az incidens kivizsgálásában.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!