Kibertámadás miatt bénult meg 19 brit vasútállomás

Vágólapra másolva!
Kibertámadás okoz fennakadást a brit vonatközlekedésben. A támadás az állomások wi-fi hálózatán keresztül történt. Az utasok arról számoltak be, hogy terrortámadásról szóló hír jelenik meg a hálózatot használva.
Vágólapra másolva!

A Network Rail megerősítette, hogy többek között London Euston, Manchester Piccadilly, Liverpool Lime Street, Birmingham New Street, Edinburgh Waverley és Glasgow Central állomások wi-fi rendszere volt érintett a támadásban - írta a BBC.

Az utasok arról számoltak be, hogy szerdán 

az állomásokon a wi-fi-re bejelentkezve terrortámadásokról szóló hír jelenik meg a képernyőn.

 A vasúti szolgáltató közölte, hogy a támadás nemcsak a vasutat, hanem más szolgáltatókat is érintett. A Telent, a Network Rail számára a wi-fi-t biztosító harmadik fél megerősítette, hogy tud a biztonsági incidensről, és a Network Rail-lel és más érdekeltekkel együtt vizsgálja a helyzetet.

A szóvivő hozzáfűzte, a Brit Közlekedési Rendőrség jelenleg is vizsgálja az incidenst, így "ebben a szakaszban nem lenne helyénvaló további kommentárokat hozzáfűzni”.

Idén márciusban a japán Fujitsu technológiai óriásvállalatot érte kibertámadás amelynek során érzékeny személyes és ügyféladatokat loptak el, míg júliusban a horvátországi Split repülőterét támadták meg hekkerek, ami miatt több tucatnyi járat nem tudott felszállni.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!