30 tisztviselőt végeztetett ki Kim Dzsongun az áradások miatt

Vágólapra másolva!
Júliusban hatalmas áradások és földcsuszamlások voltak Észak-Koreában, amikben több mint 4000 ember halt meg. Kim Dzsongun, az ország vezetője személyes nézte meg az érintett területeket, majd elrendelte a helyi tisztviselők kivégzését.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai sajtóértesülések szerint Kim Dzsongun személyesen nézte meg azokat az észak-koreai területeket, ahol hatalmas árvizek és földcsuszamlások pusztítottak, amik több mint 4000 ember halálát okozták. 

Ezek után az ország vezetője elrendelte, hogy végezzék ki a helyi tisztviselőket, vagyis 30 embert. 

Az egyik észak-koreai tisztviselő elmondása szerint

 augusztus végén 20-30 kollégáját ítélték halálbüntetésre kötelességszegés és korrupció miatt. 

Az észak-koreai hírügynökség ehhez képest úgy fogalmazott korábban, hogy Kim Dzsongun a tisztviselők „szigorú büntetését” rendelte el. A kivégzett embereket egyelőre nem azonosították. 

Egy volt észak-koreai diplomata szerint jelenleg a térség tisztviselői aggódnak, ugyanis nem tudják, hogy mikor végzik ki őket is - írja a New York Post.

Augusztusban megírtuk, hogy Észak-Korea hamarosan újra megnyitja egyik városát a külföldi turisták előtt. A látogatók decembertől utazhatnak majd az északi hegyvidéki Szamdzsijon városába. Észak-Korea a járvány kezdetekor, 2020 elején zárta le határait és 2023 közepén kezdte csökkenteni a korlátozásokat. Egy későbbi bejegyzésben a KTG Tours azt írta, hogy a határokat idén télen, feltehetően decemberben nyitják meg, de a pontos dátumot nem erősítették meg. A Koryo Tours szóvivője elmondta, hogy az észak-koreai tisztviselők Dél-Korea kivételével minden országból engedélyezték a turisták részvételét az általuk kínált utazásokon. Az Egyesült Államok azonban megtiltja állampolgárainak, hogy Észak-Koreába utazzanak. 

Júliusban Észak-Koreában nagyszabású ünnepséggel emlékeztek meg az államalapító, Kim Ir Szen halálának 30. évfordulójáról. Július elején arról is írtunk, hogy felrobbant egy Észak-Korea által kilőtt rakéta, amit Dél-Korea nyílt provokációnak minősített. Előtte néhány nappal pedig Észak-Koreában azért végeztek ki egy férfit, mert dél-koreai zenét hallgatott.

Állítólag dollármilliókat költ perverz vágyainak kielégítésére Kim Dzsongun, Észak-Korea diktátora. Egy több ezer főből álló lánycsapatnak kell kielégítenie minden vágyát. A lányoknak nem csak vele kell lefeküdniük, hanem más vezetőkkel is.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!