Szupertájfun söpör végig Kínán

Vágólapra másolva!
Elérte Kínát a pusztító Yagi tájfun. Erőteljes vihar söpört végig Hongkongtól délre, és egy kínai sziget tartománya felé tart, ahol várhatóan ma ér partot és bénítja meg az életet.
Vágólapra másolva!

Hongkongban nyolcas erősségű riasztást adtak ki a Yagi tájfun miatt, ami 230 kilométer/órás sebességgel söpör végig Kína déli részén. Az éjszakai heves esőzés és erős szél több tucat fát döntött ki. Leállították a kereskedést a tőzsdén, bezártak a bankok és az iskolák.

250 ember kényszerült óvóhelyre és közel 100 repülőjáratot töröltek.

Hainanban, a dél-kínai trópusi üdülőszigeten a lakosok erős viharra készülnek. Az emberek homokzsákokkal vették körül az épületeket, óvva házaikat az árvíztől, az ablakokat ragasztószalaggal erősítették meg. 

A China Daily állami média azt közölte, hogy 

a tartomány egyes részein már szerdán felfüggesztették az órákat és hazaengedték az embereket a munkahelyeikről. 

Néhány turisztikai látványosságot bezártak és a Haikou városában található nemzetközi repülőtéren az összes járatot felfüggesztették pénteken - írja az Independent. 

A Yagi szerdán a Fülöp-szigeteken pusztított, legalább 

16 ember meghalt, további 17 ember pedig eltűnt, főként földcsuszamlások és kiterjedt áradások következtében. 

A Fülöp-szigeteki tartományokban több mint 47 600 ember kényszerült elhagyni otthonát.

Májusban is tájfun söpört végig a Fülöp-szigeteken, több ember meghalt, tízezrek kényszerültek elmenekülni az otthonukból. Tavaly az időjárási feljegyzések kezdete óta nem látott heves esőzés öntötte el Kína déli területeit, Hongkongban a tájfunok okozta szélsőséges időjárás egy ember halálát és 83 ember sérülését okozta. Korábban arról is beszámoltunk, hogy augusztus végén hatalmas trópusi vihar csapott le Japánra.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!