Megsemmisítő csapást mértek az oroszok az ukrán egységekre Kurszknál - videó

Vágólapra másolva!
Az orosz védelmi minisztérium által nagy nyilvánosságot kapott felvételen az látszik, hogy egy Szu–34-es repülőgép bombázást hajt végre az ukránok állásaira a kurszki területen.
Vágólapra másolva!

Kurszk régióban egy repülőgépgép hajtott végre egy bombázást, melyről a felvétel itt látható:

A lapunknak nyilatkozva Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő elmondta, hogy a kurszki terület megtámadásával az ukránok egyik célja az volt, hogy rábírják az oroszokat az erőik Donbászból való átcsoportosítására. Csakhogy Moszkva inkább a balti határoktól, illetve Kalinyingrádból vont el erőket, Donbászban viszont nyomult előre. Közben – és itt a másik ok – 

Kijev egyre több pénzt kér.

Csak az USA 50 milliárd dollárt adott nekik pénzben, fegyverben, egyebekben,

Az ukrán benyomulás Oroszországba egyfelől sikeres, másfelől öngyilkos akció volt a szakértő szerint. Sikeres, hiszen orosz területen vannak, és noha az oroszok nyilván a megfelelő erőt fogják alkalmazni annak érdekében, hogy az ukránok elhagyják az országot, egyelőre sikerült elhitetniük a világ egy részével, hogy Ukrajna két és fél évvel a háború kezdete után képes támadásra, orosz területek elfoglalására – így tehát szerintük jogosan tartanak igényt további nyugati pénzekre, fegyverre. Öngyilkos akció viszont abban az értelemben, hogy 

hatalmas véráldozat árán sem voltak képesek az ukránok a kitűzött célokat elérni.

 „Elképesztő, milyen sok ukrán hal meg és elképesztő az anyagi kár is. De ami legalább ekkora baj, hogy ez a két szláv nép már annyira gyűlöli egymást, hogy nem látom az esélyét annak, hogy belátható történelmi időn belül képesek lesznek újra békében élni egymás mellett” – fogalmazott az Origónak Nógrádi György.

Larry Johnson, a CIA korábbi elemzője a Deep Dive YouTube csatornának adott legutóbbi interjújában közölte:

Vlagyimir Zelenszkij terve a Kurszk régió ellen indított támadással - hogy ezzel más irányokból kivonja az orosz erőket - teljesen kudarcot vallott.

A szakértő úgy véli, hogy az ukrán parancsnokság terve a Kurszk régióban meghiúsult, mivel az orosz erőket nem vonták ki azokból az irányokból, ahol Kijev súlyos vereséget szenvedett.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!