Leharapta a harci kutyája egy kislány orrát, mégis pofátlanul enyhe büntetéssel megúszta

Illusztráció
Fotó: Shutterstock/Jenna Lahti
Vágólapra másolva!
Brutális kutyatámadás áldozata lett két évvel ezelőtt egy kilencéves kislány. A szomszéd férfi kutyája elszabadult, és leharapta a lány orra hegyét. A súlyos sérülést még műtéttel sem tudták teljesen helyrehozni, a lánynak pedig az eset óta kutyafóbiája van. A kutya gazdája mindezek ellenére aránytalanul enyhe büntetést kapott, mindössze 600 fontnyi pénzbírságot szabtak ki vele szemben.
Vágólapra másolva!

2022. június 16-án egy Callum Campbell nevű férfi Boston névre hallgató staffordshire bullterriere kiszabadult a lakásból, és beszökött a szomszéd házba a glasgow-i Maryhillben. Ezzel végzetes eseménysorozat vette kezdetét: 

a kutya berohant a nappaliba, és megtámadott egy kilencéves kislányt: lerángatta a gyereket a székről, és keresztülvonszolta a nappali padlóján.

A lány anyja szó szerint sokkot kapott. Mielőtt még bármit is tehetett volna, 

a kislány mozdulatlanul feküdt a földön, és teljes egészében hiányzott az orra hegye. Azonnal kórházba szállították, ahol műteni kellett: az orvosok a füle bőréből pótolták ki az orrából kiharapott részt.

Mindezek ellenére a 24 éves Campbell azt állította, hogy nem a kutyája felelős a a sokkoló balesetért.

image

Ahogyan a Mirror is megírta, a támadás idején

 a lány épp a táncversenyére készült, ami két nap múlva lett volna, ehelyett négy napot kellett kórházban töltenie.

Campbellt a glasgow-i bíróság bűnösnek ítélte, mert nem gondoskodott arról, hogy a másokra veszélyes, kontrollálhatatlan kutyáját zárt helyen tartsa. 

Szerdán Campbellel szemben négy hetes kijárási korlátozást szabtak ki, melynek keretében a férfi este 7-től reggel 7-ig nem hagyhatja el a lakását.

Az anya a bíróságon elmondta, hogy a tragédia napján Campbell elment a boltba italért,  és ahogy kitette a lábát a lakásból, a kutyája megjelent a szomszéd nappalinak bejáratánál, és kísérteties pillantással meredt rájuk. 

A kutya egy darabig mozdulatlanul állt, és meredten bámult mint egy szobor, és mire észbe kaptam volna, már rám és a kislányomra ugrott+

- idézte fel a sokkoló pillanatokat.

A hirtelen támadást követően Campbell anyja felsikoltott:

"Miért engedted ki a kutyát?". 

Mire a férfi ennyit felelt:

 "Azt hittem, becsuktam az ajtót."

Amikor Iain Mathieson ügyész kivizsgálta a az ügyet, az anya részletezte a megrázó támadást. 

Először rám ugrott, de én kiszabadítottam magam, és rohantam megmenteni a lányomat, azonban a forgószék, amin ült, megfordult, az erős és nagytestű kutya pedig egy pillanat alatt elkapta a pici lányomat. Mindent megtettem, hogy megmentsem, miközben a kutya fenyegetően morgott, és a padlóra rántott a lányomat, és szó szerint leharapta az orrát"

A hirtelen káosz kellős közepén a nő arra sem emlékezett, hogyan sikerült végül közbelépnie a kutya gazdájának, hogy lerángassa Bostont a lányáról. 

Csoda, hogy életben maradt"

- mondta az anya.

A kislány annak ellenére, hogy maga is sokkos állapotban volt, átölelte anyját, és könyörgött neki, hogy ne sírjon.

Az anya úgy érzi, sosem tudja ezt elfelejteni, az pedig egyenesen felháborítja, hogy ezek után Campbell tagadja a felelősségét:

 

Képes volt azt állítani, hogy nem a kutyája tette. Soha nem bocsátok meg neki."

Illusztráció
Fotó: Shutterstock/Jenna Lahti

A kislányt annyira megviselte az eset után, hogy kinofóbia alakult ki nála, ami miatt pszichológushoz járt, és azóta is egy heg van az orra hegyén.

Amikor táncol, mindig sminket visel, mert feszélyezve érzi magát a heg miatt"

- mondta az anya.

Forrás: DailyStar

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!