Harci kutyák támadtak meg kisgyerekeket

Vágólapra másolva!
Két kisgyerek kórházba került, miután elszabadult kutyák támadták meg őket. Az erőszakos állatokat a rendőrség elvitte, az egyik kutyát pedig el is kellett altatni, mivel veszélyt jelentett az emberekre.
Vágólapra másolva!

Fényes nappal, két amerikai bully kutya megtámadott egy négyéves kislányt, aki egy helyi játszótéren játszott az anyjával az angliai Sheffieldben. A két kutya odament a lányhoz és harapdálni kezdték.

 A lány egész testét sérülések borították, azonnal kórházba vitték.

A szerencsének köszönhetően a gyerek néhány harapással megúszta a támadást. 

Az eset után a kutyákat a rendőrök elfogták, és egy rendőrségi kennelbe vitték. 

XL Bully, XL Bully kutya, XLBullykutya
A négyéves kislány sérülései
Fotó: South Yorkshire Police

Alig pár nappal később, szintén fényes nappal egy kétéves kisfiút ért kutyatámadás. A gyerek éppen az anyja ölében ült, mikor a szomszéd kutyája, egy staffordshire bullterrier, átszaladt a kerítésen és rátámadt a fiúra. A gyerekeket a támadás után szintén kórházba kellett szállítani, azonban a kutya nem okozott neki életveszélyes sérüléseket. A kutyát a rendőrség befogta, majd úgy döntöttek, hogy elaltatják. 

Dél-Yorkshire-ben naponta körülbelül öt bejelentést kapunk olyan kutyákról, amelyek veszélyesek a környezetükre

- nyilatkozta Jonathan Greaves főfelügyelő, majd hozzátette, hogy továbbra is sokan vesznek olyan fajtájú kutyákat, amik be vannak tiltva. Ilyen az amerikai bully is, ami megtámadta a a négyéves kislány.

Mindezek miatt a főfelügyelő arra kéri a környékbelieket, ha tudomásuk van arról, hogy a környezetükben valaki betiltott fajtájú kutyát tart, jelezzék a hatóságok felé. 

A rendőrség azt tanácsolta, hogy soha ne sétáltassák póráz nélkül a kutyáikat az állatok gazdái, illetve ne hagyják felügyelet nélkül a gyerekeiket, mikor a háziállatuk a közelében van. Emellett pedig győződjenek meg arról, hogy a kutyáknak az otthonukban van olyan biztonságos helyük, ahova bezárhatják őket, ha idegenek érkeznek - írja a Mirror.

XL Bullies Being Walked On Private Land After Ban
Az amerikai bully, más néven XL bully kutyafajtát betiltották Angliában, mivel ez az eb különösen veszélyes az emberekre
Fotó: Christopher Furlong / forrás: South Yorkshire Police

Ahogy korábban megírtuk, brutális kutyatámadás során halt meg egy 34 éves nő Angliában egy tengerparti üdülővárosban, Southendben. Az essexi rendőrség tájékoztatása szerint a mentőszolgálat nem sokkal éjfél előtt hívta ki a rendőröket egy southendi címre. Egy nőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ahol szerda hajnalban meghalt. A nőt a kutyája marcangolhatta halálra. A rendőrség szerint a gyilkos kutya nem egy tiltott fajhoz tartozó véreb volt.

Júliusban halálos kutyatámadás történt Újvidéken, Heréskert városrészben. A pitbull a saját gazdáját ölte meg, az állatot később elaltatták. A helyi mentőszolgálat szóvivője azt nyilatkozta, hogy a helyszínen már csak azt tudták megállapítani, hogy a férfi meghalt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!