Óriási lángokkal ég egy raktár, a tűz átterjedt a parkoló autókra is - videó

Vágólapra másolva!
A hajnali órákban kigyulladt egy raktárépület az angliai Essex-nen, Basildon városában. A tűz óriási és a közelben parkoló autókra is átterjedt. Délután még mindig oltották a tüzet a tűzoltók.
Vágólapra másolva!

Kigyulladt egy újrahasznosítható központ raktára az angliai Basildon városában, Essey-ben szombaton, a kora reggeli órákban. A The Sun beszámolója szerint a környéken élők hangos csattanásokra ébredtek. Még sötét volt ugyan, ám a telephelyen égő tűz hatalmas lángokkal világította be az utcákat, a szemtanúk elmondása szerint a tüzet még a szomszédos Kentből is lehetett látni.

A csattanó hangok akkor keletkeztek, amikor a tűz átterjedt a közelben parkoló autókra. Legalább 15 járművet temettek maguk alá a lángok.

A tűzoltóságra befutott riasztást követően 12 autóval indultak a helyszínre a tűzoltók. A helyzet komolyságára utal, hogy a szomszédos településekről is rendeltek át egységeket a lángok megfékezésére. A lakosokat a hatóságok arra szólították fel, hogy ablakaikat tartsák bezárva, és nem menjenek a tűz közelébe.

A figyelmeztetés oka az, hogy a telephelyen tárolt anyagok égése miatt sűrű, az egészségre potenciálisan veszélyes füst keletkezett, ami belepte a környéket. A környéken élők mellett a helyi hatóságok a járművel áthaladók figyelmét is felhívják a veszélyre. Különösen a motoron közlekedők lehetnek érintettek, akik nem tudnak egy autó felhúzott ablaka mögé helyezkedni a veszélyes füst miatt.

A tűzoltóság által kiadott kép az X-en:

Bár a kivonuló tűzoltóegységek számát később csökkentették, a kárhelyszín felelőse egyértelművé tette, hogy a lángok megfékezése csak a munka egyik része. Egyrészt a keletkezett füst még jó ideig megül a levegőben, így a lakosokat változatlanul arra kérik, hogy ne nyissák ki ablakaikat. Ilyen felszólítást kaptak közeli Wickfordban élők is. Másrészt a területet a tűzoltóknak alaposan át kell vizsgálni, hogy megállapítsák, nem maradt-e parázsló tűz a törmelék alatt, ami újra lángra kaphat.

A szombat délutáni információk szerint a tüzet még mindig nem sikerült eloltani.

A tűzoltók közölték: 

legalább a hét végéig a helyszínen fognak dolgozni azért, hogy elvégezhessék ezeket a feladatokat. Így a környéket lezárva tartják a forgalom elől.

A helyszínen dolgozók megállapították azt is, hogy a 15 autó teljesen kiégett az átterjedt tűzben.

A tűz oka egyelőre nem ismert, azt várhatóan a közvetlen elhárítási munkák befejezése után, tűzvizsgáló állapítja majd meg.

Különös egybeesés, hogy egy nappal korábban egy lakóház gyulladt ki ugyanott. A tüzet ott valószínűleg valamilyen elektromos hiba okozta.

Címlapi képünkön a Essex County Fire and Rescue Service által kiadott kép a tűzről

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!