Lezuhant egy kisrepülőgép Észak-Karolinában, többen meghaltak

Vágólapra másolva!
Több ember meghalt, miután egy kisrepülőgép lezuhant egy erdős területen az észak-karolinai Wright Brothers National Memorial First Flight repülőtér közelében.
Vágólapra másolva!

A baleset szombaton délután helyi idő szerint öt órakor történt. Az áldozatok számát és személyazonosságukat egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy a repülőgép lezuhant, miközben megpróbált leszállni a repülőtéren.

A repülőgép a baleset következtében kigyulladt.

A baleset kivizsgálását a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal végzi, és a Szövetségi Légügyi Hatóságot is értesítették. A Wright Brothers National Memorial repülőtér vasárnap zárva tartott a vizsgálatok miatt - írta az ABC.

Az Egyesült Államokban gyakoriak a kisrepülőgép-balesetek

Lezuhant egy kisrepülőgép Észak-Karolinában júliusban is, akkor hárman meghaltak. Márciusban Tennessee államban zuhant le egy kisrepülőgép, miután kényszerleszállást próbált meg végrehajtani egy autópálya közelében. Több ember meghalt. 

A szerencsétlenség ellenére az autópályán közlekedő járműveknek és sofőrjeiknek nem esett bántódása, és a környező épületekben sem okozott kárt a lezuhanó repülő.

Májusban szintén Tennessee államban, Franklin közelében zuhant le egy kisgép, ekkor hárman haltak meg. A gép körülbelül 800 méter hosszúságban felszántotta a területet, ahová zuhant. A gép szétesett darabokra a levegőben.

Július elején lezuhant egy repülőgép New York állam északi részén is. A gép Nyugat-Virginiába tartott, hogy ott üzemanyagot tankoljon, de út közben lezuhant. A gépen egy héttagú család utazott, öten meghaltak a balesetben.

Halálos repülőgép-baleset történt Kaliforniában is május közepén: először azt gondolták, hogy csak késik, később azonban megtalálták a roncsokat. A baleset következtében ketten meghaltak.

Korábban arról is írtunk, hogy egy ember meghalt, amikor egy kisrepülőgép lezuhant egy közép-indianai repülőtér közelében. A pilóta, akit a helyszínen halottnak nyilvánítottak egyedül tartózkodott a fedélzeten. A Cirrus SR22 típusú repülőgép helyi idő szerint délután 5 óra körül zuhant le egy mezőn a Shelbyville Municipal Airport közelében.

Arról is beszámoltunk, hogy egy kéthajtóműves gépnek kényszerleszállást kellett végrehajtania Virginiában; a landolás nem sikerült és a fedélzeten tartózkodó öt ember meghalt - négy felnőtt és egy gyerek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!