London külön buszjáratot indított a zsidó emberek biztonsága érdekében

Vágólapra másolva!
London polgármestere külön buszjáratot indított a zsidó londoni lakosok számára, hogy ne kelljen a muszlim negyedekben átszállniuk egyik járatról a másikra, így kevesebb támadásnak lesznek kitéve.
Vágólapra másolva!

Próba buszjáratot indított London polgármestere Észak-Londonban, hogy a helyi zsidó lakosok „biztonságban érezzék magukat utazás közben”. A zsidó közösség kérésére a buszjárat a hackney-i Stamford Hill és a barnet-i Golders Green városrészek között közlekedik majd. Ez Sadiq Khan londoni polgármester választási ígérete volt – hívta fel rá a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A BBC szerint a Stamford Hill-i és Golders Green-i zsidó közösségek már 16 éve lobbiznak azért, hogy közvetlen összeköttetés legyen a két közösség között.

Az elmúlt hónapokban a zsidó közösséggel folytatott beszélgetéseim megdöbbentettek. Komolyan aggódnak, félnek amiatt, hogy az antiszemitizmus megugrott tavaly október 7-e óta

– mondta el Khan, hozzátette, tud több olyan esetről is, hogy családokat bántalmaztak, amikor a Finsbury Parkban átszálltak a Golders Greenbe tartó buszjáratra.

Khan szerint az új buszjárat „összeköti a közösségeket, összeköti a gyülekezeteket”, és megnyugtatja a londoni zsidó lakosokat, hogy „biztonságban lesznek, amikor e két közösség között utaznak”.

A Met Police október és július között 2065 antiszemita gyűlölet-bűncselekményt regisztrált. A júliusig tartó 12 hónapban

278,9 százalékkal nőtt az antiszemita gyűlölet-bűncselekmények száma az előző évhez képest

- írja a Magyar Nemzet.

Korábban az Origo arról is beszámolt, hogy Franciaországban is fellángolt az antiszemitizmus. Egy uniós ügynökség felmérést is készített a közelmúltban, amely szerint az Európában élő zsidók nagy többsége már nem érzi magát biztonságban hazájában.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!