A beteg anyjától lopott rengeteg pénzt egy brit nő

Vágólapra másolva!
Börtönbüntetésre ítélték azt a telhetetlen brit nőt, aki ellopta az általa gondozott idős édesanyja élete munkája során megtakarított pénzét, hogy kedvtelésből tartott kutyáit kényeztesse és házat vásároljon magának belőle. A nő elárulta családja bizalmát azzal, hogy 216.000 fontot vett le kiszolgáltatott helyzetben lévő édesanyjától, aki Alzheimer-kórban szenvedett.
Vágólapra másolva!

Az 50 éves brit Luana Dougherty családja abban bízott, hogy lelkiismeretesen fog törődni édesanyjukkal, Margaret Trimmerrel, amikor elvállalta a gondozását. Erre azért került sor, mert az idős hölgy Alzheimer-kórban szenvedett. Lánya azonban összesen 216.000 fontot lopott el a kiszolgáltatott állapotban lévő anyjától, aki mindenben rá támaszkodott.

Kiderült, hogy Luana több ezer fontot szórt el az ellopott pénzből staffordshire bull terrier kutyáira, sőt kutyatenyésztő vállalkozást is alapított.

Mindez akkor vált világossá, amikor azzal dicsekedett a fiának, hogy 60.000 fontnyi letétet tett le egy házra. Ezért pedig rokonai nyomozásba kezdtek, hogy honnan lehet ennyi pénze?  

A bírósági meghallgatás során kiderült, hogy helyzetét és édesanyja mentális állapotát egyaránt kihasználva banki alkalmazást telepített a mobiltelefonjára, amivel hozzáférhetett az anyja számlájához, amelyről egy-egy alkalommal 1000 fontot utalt el a saját számlájára. Majd négy nap alatt napi 20.000 fontot, összesen végül 216.000 fontot lopott el – írja a Manchester Evening News nyomán a Mirror. Csupán 10.000 font maradt idős anyja bankszámláján. 

Sandra Clayton, Luana nővére a döbbenetét fejezte ki a történtekkel kapcsolatban: "Amikor anya már nem tudott gondoskodni magáról, megállapodtunk abban, hogy Luana fog vigyázni rá, mivel hivatását tekintve is a demenciában szenvedők ellátásával foglalkozott. Most annyira ostobának érezzük magunkat, hogy megbíztunk benne" - tette hozzá Sandra.

image

"A 18 hónap alatt, amíg vele élt, az anyánk nem kapott orvosi ellátást. Holott anyám pénze a lehető legjobb ellátást biztosította volna a számára. Ráadásul most nem maradt pénz, hogy édesanyánkat elhelyezhessük egy idősotthonban. A helyi önkormányzat segítségére vagyunk utalva."

Egy korábbi tárgyaláson az ügyész arról tájékoztatta a bíróságot, hogy Trimmer 2021 júniusában költözött a lányához, miután 370.000 fontért eladta a surrey-i Farnhamben található családi házat. Hangsúlyozta : "az alperes volt a legjobb helyzetben ahhoz, hogy gondoskodjon Mrs. Trimmerről, és az eladás részeként 125.000 fontot kapott. Ez része volt a jogos örökségének, és jogosult volt erre a pénzre.

A vádlott bevallotta, hogy ellopta a szóban forgó összeget az édesanyjától. 

Később 80.000 fontot visszautalt a lopott pénzből.

A nő bűnösnek vallotta magát csalás vétségében, ami miatt négy év börtönbüntetésre ítélték.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!