Meglőttek egy diákot Svédországban

Vágólapra másolva!
Szerda reggel rálőttek egy tizenéves diákra az egyik Stockholm melletti iskola közelében.
Vágólapra másolva!

A tizenéves diákra az egyik Stockholm melletti iskolában lőttek rá. A helyi rendőrség közlése szerint a támadót elfogták és őrizetbe vették. A meglőtt diákot kórházba vitték. A rendőrök gyilkosásgi kísérletként kezelik az esetet. 

A Reuters információi szerint egy dél-stockholmi történt a lövöldözés. A rendőrség szóvivője elmondta, hogy a meglőtt diák magánál volt és tudott beszélni amikor a helyszínre értek. Nem keresnek több támadót, kézben tartják a helyzetet. 

Augusztusban lövöldözés tört ki egy nyugat-boszniai gimnáziumában, ahol egy iskolai dolgozó tüzet nyitott a tantestületi gyűlésen résztvevő tanárokra. A lövöldözés során hárman meghaltak, egy ember pedig súlyosan megsérült. Áprilisban egy finnországi iskolában tört ki lövöldözés, egy gyerek meghalt, többen megsérültek. Tavaly pedig el belgrádi általános iskolában történt tragédia, miután egy hetedikes fiú rendezett mészárlást, lelőtte nyolc társát és egy biztonsági őrt. Egy borsodi gimnazista pedig arra készült, hogy meggyilkol ötven diákot és tanárt. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!