Lövöldözés történt Birminghamben, négy ember meghalt

Vágólapra másolva!
Négy ember meghalt és legalább 17 másik megsebesült egy lövöldözésben az alabamai Birminghamben szombat este - közölte a helyi rendőrség.
Vágólapra másolva!

A birminghami rendőrség vasárnap este közölte, hogy a lövöldözés áldozatai a 21 éves bessemeri Anitra Holloman, a 27 éves birminghami Tahj Booker és a 27 éves birminghami Carlos McCain. A lövöldözés nem sokkal este 11 óra után történt az alabamai Birminghamben.

A rendőrség több gyanúsítottat keres, akik elkezdtek lövöldözni emberek egy csoportjára, akik egy közterületen tartózkodtak. Az elkövetők a lövöldözés után egy autóval elmenekültek - írja az ABC News.
A helyszínre érkező rendőrök 

lőtt sebekkel két felnőtt férfit és egy felnőtt nőt találtak a földön fekve - közölte a rendőrség. Mindhárom áldozatot a birminghami tűzoltók és mentők a helyszínen halottnak nyilvánították.

Ezt követően további 17 sérültet találtak a környéken, őket kórházba szállították. Később egyiküket - egy férfit - a kórházban szintén halottnak nyilvánítottak.

Egy vasárnap délelőtti sajtótájékoztatón a rendőrség azt mondta, hogy szerintük „célzott lövöldözésről" van szó, és az érintett ember - akire a támadás irányult, a halottak között van. Eddig még nem azonosították az érintett embert, és az sem derült ki, hogy miért lehetett célpont - írja a BBC.

Az AP News szerint egyelőre nem történt letartóztatás. A birminghami rendőrség együttműködik az FBI-al és az ATF rendőri szervezettel a nyomozásban - közölte a rendőrség. A hatóságok szemtanúk jelentkezését várják.

Korábban megírtuk, hogy két biztonsági őr halt meg a Moszkva központjában, a Romanov Dvor üzletközpontban található Wildberries irodában történt lövöldözésben. Egyikük halálát Tatjana Bakalcsuk, a cég alapítója megerősítette. 

Ercsin egy banda azért támadott meg egy családot, mert a családfő nem volt hajlandó visszavonni a banda tagjai ellen tett feljelentést, amiért korábban megverték a fiát. A banda tagjai gumilövedékes és gázfegyverekkel, botokkal és baseballütőkkel támadt rá a családra. Az egyik férfit nyolc alkalommal meglőtték. Másnap, augusztus 11-én, nem sokkal 12 óra után egy összehangolt akcióban, a TEK segítségével fogták el a támadókat a 6-os főút mellett. A bíróság több támadót is letartóztatott. A megtámadott család az Origónak is megszólalt a leszámolásról. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!