Kokaint lopott a rendőr, börtönbe kerülhet

Vágólapra másolva!
Bűnösnek találtak egy rendőrtisztet, aki kokaint lopott a rendőrség bizonyítékraktárából, hogy Manchester utcáin árulja azt.
Vágólapra másolva!

A Greater Manchester Police (GMP) nyomozója, Andrew Talbot bűneire azután derült fény, hogy véletlenül elejtett egy zacskó kokaint a lánya iskolájában. Ezután nyomozás indult, amely során kiderült, hogy az 54 éves férfi üzletet kötött egy kábítószer-kereskedővel, hogy eladja a kokaint. 

Talbot 2018 februárja és 2020 januárja között valamivel kevesebb mint 4 kiló kokaint lopott el a manchesteri rendőrségi ingatlan raktárából, és azt Keith Bretherton drogkereskedőnek szállította

- íja a Sky News.

A The Guardian szerint a rendőrség számítógépeit is átkutatta ismert kábítószer-kereskedőkről szóló információkért, majd bizalmas rendőrségi információkat adott át Brethertonnak, hogy segítsen neki behajtani egy kábítószer-tartozást.

A 2020 februárjában az iskolában történt incidens után a rendőrség otthonában a rendőrség tulajdonában lévő, kokain nyomát tartalmazó táskát talált.

A nyomozók kiderítették, hogy az 50 éves Brethertonnal együttműködve adta el a lopott kábítószert.

Idén augusztusban elbocsátották munkahelyéről. A férfit a jövő hónapban a liverpooli koronabíróságon fogják elítélni - számolt be a BBC.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!