Megölte csecsemőjét egy fiatal pár

Vágólapra másolva!
Augusztus végén hívta a mentőket egy pár azzal, hogy csecsemőjük nem lélegzik. A gyerek életét a gyors orvosi segítség ellenére sem lehetett megmenteni. A szülőket később letartóztatták, majd szabadon engedték, de ennek ellenére őket vádolják a gyerek megölésével.
Vágólapra másolva!

Augusztus 27-én 9 óra 9 perckor egy Stoke-on-Trent állambeli házba hívták a mentőket, mert egy csecsemő nem vett levegőt. A mentők azonnal a helyszínre siettek, ahol halottnak nyilvánították a néhány hónapos kisbabát.

Három nappal később a szülőket a rendőrség letartóztatta. A 25 éves nőt és a 26 éves férfit azzal vádolják, hogy meggyilkolták csecsemőjüket.

Azonban a párt a letartóztatásuk után pár nappal óvadék ellenében szabadon engedték, majd szeptember 17-én ismét letatoztatták, mivel akkorra elég bizonyíték gyűlt össze, ami azt bizonyítja, hogy a szülők végeztek a gyerekkel. Emiatt a nyomozók kihallgatták a párost és a gyerek további családtagjait is.

A staffordshire-i rendőrség nyomozófelügyelője, Gina Pope, aki a nyomozást vezeti, elmondta, hogy a történtek sokkolták a helyeiket. 

Azon dolgozunk, hogy minél előbb kiderítsük a csecsemő halálának pontos okát 

- nyilatkozta a nyomozófelügyelő.

Az esettel kapcsolatban a rendőrség további információkat nem közölt - írja a Mirror.

image

Ahogy arról az Origo is beszámolt, egy 35 éves békési férfi múlt kedden este az otthonukban brutálisan megverte öt hónapos lányát. A csecsemő életveszélyes sérülésekkel került kórházba, ahol két nap múlva meghalt. 

A férfi letartóztatását most a Gyulai Járásbíróság azért rendelte el, mert féltek attól, ha szabadon marad megszökik, megfélemlíti, vagy befolyásolása a tanúkat, esetleg újabb bűncselekményt követ el. 

Sajtóinformációk szerint a kislánynak volt egy fiú ikertestvére, ő a történtekkor kórházban volt az édesanyjával nehézlégzés miatt.

Azt is megírtuk, hogy elfogatóparancsot adtak ki egy 33 éves külföldi férfi ellen, aki augusztus 27-én a Hanlon Parkban forró kávéval öntött le egy csecsemőt. 

Paul Dalton felügyelő, a dél-brisbane-i kerületi gyermekvédelmi nyomozócsoport munkatársa elmondta, hogy a férfi most már feltételezhetően a tengerentúlon tartózkodik, miután augusztus 31-én elrepült Sydney-ből. Dalton elmondta, hogy a férfit szeptember 1-jén - mindössze 12 órával később - azonosította a queenslandi rendőrség. Az állítólagos támadás indítéka egyelőre ismeretlen.

A 30-40 év közötti férfi vendégmunkás volt, körülbelül 2019 óta ingázott Ausztráliából, és Új-Dél-Wales között - mondta Dalton. A rendőrség nem ismerte, és úgy tudni a férfi nem volt büntetett előéletű. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!